programy
kategorie

Baranina. Niedoceniany klasyk polskiej kuchni

Jest najpopularniejsza na Podhalu, kiedyś gościła na stołach w całej Polsce. Baranina, czyli mięso z owiec powyżej 1. roku życia ma charakterystyczny zapach, jest twardsze i…dużo droższe. Zawiera cenne kwasy orotowe o właściwościach antynowotworowych. W baraninie znajdziemy też fosfor, żelazo, potas i witaminy z grupy B.
04-12-2019
141 reakcji
42
10
89
Podziel się
Komentarze (89)
04-12-2019
Andrzej
uwielbiam baraninę . Kiedyś kupowałem mięso w Łaskarzewie ( 400 km od mojego miejsca zamieszkania ) . Dzisiaj nie kupuję ani jagnięciny ani baraniny ponieważ cena jest...Czytaj całość
zobacz więcej komentarzy (89)
Napisz komentarz
04-12-2019

Andrzejuwielbiam baraninę . Kiedyś kupowałem mięso w Łaskarzewie ( 400 km od mojego miejsca zamieszkania ) . Dzisiaj nie kupuję ani jagnięciny ani … Czytaj całość

04-12-2019

KolalgolBaranina, czy nawet jagnięcina capi. I nie pomaga jej nawet specjalne przygotowanie, moczenie w marynatach, mleku czy płatkach różanych - zapach tego … Czytaj całość

04-12-2019

OrcaDla mnie to nie jest żadne niedoceniane mięso. Moja rodzina je uwielbia. Jedyną przeszkodą w jej spożywaniu, jest jej cena. Zarówno baranina i … Czytaj całość

Rozwiń komentarze (44)