bCHvFaBM
bCHvFaBQ
bCHvFaBU
programy
kategorie
bCHvFaBN

Chrupiąca skórka z kurczaka. Nie warto z niej rezygnować

Uważa się, że jest smaczna, chrupiąca, ale tłusta, kaloryczna i niezdrowa. Okazuje się, że nie do końca. Skóra z kurczaka ma swoje dobre właściwości. To głównie kwas tłuszczowy omega-6. Zwierają go ryby, ale i skóra z kurczaka. Kwasy nienasycone dobrze wpływają m.in. na serce. Pozwalają lepiej wchłaniać witaminy. Usuwając ten tłuszcz razem ze skórą pozbawiamy się 50 kcal. To niewiele. Skóra dodaje smaku potrawie. To tę część mięsa marynujemy obficie w przyprawach. Jedząc pieczonego kurczaka od czasu do czasu, nie warto rezygnować z tej aromatycznej i chrupiącej części.
59 reakcji
20
9
30
Podziel się
Komentarze (30)
16-06-2020
OlaSzczególnie ta chrupiąca skórka z kurczaka hodowanego zawiera oprócz kwasów omega 6 jeszcze całą tablicę Mendelejewa która to już nie jest taka smaczna i pożywna.
zobacz więcej komentarzy (30)

Programy Wirtualnej Polski

bCHvFaBZ
Napisz komentarz
16-06-2020

OlaSzczególnie ta chrupiąca skórka z kurczaka hodowanego zawiera oprócz kwasów omega 6 jeszcze całą tablicę Mendelejewa która to już nie jest taka … Czytaj całość

16-06-2020

redpióra z kury też pewnie trzeba jeść, są dodatkiem do skóry, same witaminy

16-06-2020

januszAby nie popełniać błędów przy przygotowywaniu kurczaka w jem go na surowo.

bCHvFaCr
Rozwiń komentarze (19)
bCHvFaCL
bCHvFaBS
bCHvFaCS
bCHvFaCT