Czerwone mięso szkodzi. Zobacz, czym grozi jego nadmierne spożywanie
Częste spożywanie czerwonego lub przetworzonego mięsa zwiększa ryzyko chorób serca i przedwczesnej śmierci. Nawet dwie porcje tygodniowo podnoszą ryzyko zawałów o 3 proc. Wnioski pochodzą z obszernego badania, jakie naukowcy z Uniwersytetu Northwestern przeprowadzali przez 30 lat. Eksperci obserwowali żywienie 30 tys. kobiet i mężczyzn. Okazało się, że osoby, które spożywały regularnie wołowinę, jagnięcinę, kiełbasy, bekon czy hot dogi częściej chorowały na przewlekłe dolegliwości.
wszytko z nadmiarem tylko z umiarem wszytko pić jeść 33 roczniki żyją a jedli tego dużo był smog i są do dziś wszystko z umiarem można robić
XOlo
5 lata temu
Od wieki wieków ludzie jedli mięso. Polowano na mamuty, słonie, jelenie, sarny, dziki itd itp. I teraz nagle zaczęło szkodzić???
hik
5 lata temu
ALE BZDURY,ZNAM OSOBĘ PO 90-TCE I JADŁA W ŻYCIU CZĘSTO WOŁOWINĘ I MA SIĘ LEPIEJ NIŻ DUŻO MŁODSZE OSOBY BEZMIĘSNE.
bkz
5 lata temu
Nastepna brednia , .... autorze szkodzi CHEMIA w miesie , tablica Mendelejewa, te antybiotyki jakimi faszerowane sa zwiwerzeta !!
Najnowsze komentarze (116)
słowik
5 lata temu
Wszystko zależy od biznesu. Raz rządzą na rynku drobiarze, raz świniarze raz krowiarze itd Wtedy ich braże są najzdrowsze. Hahaha.................
Elefka_53
5 lata temu
DZIWNE, DZIWNE, DZIWNE ....... W KRAJACH EUROPY PŁD. JE SIĘ TYLKO TAKIE MIĘSO I Z TEGO CO WIEM, RÓWNIEŻ WG. BADAŃ NAUKOWCÓW, LUDZIE ŻYJĄ DŁUŻEJ I MNIEJ JEST ZACHOROWAŃ CHORÓB SERCA !!!!!!
GRUZJA - TAM NAJWIĘCEJ ŻYJE LUDZI W WIEKU POWYŻEJ 100 LAT I JEDZĄ WOŁOWINĘ, JAGNIĘCINĘ (TO PRZYSMAK) ITD., ITD. ITD. NIE PISZCIE GŁUPOT I NIE RÓBCIE LUDZIOM MŁYNA Z MÓZGU !!!!!!!!
Dominoo
5 lata temu
Ludzie od zarania dziejów jedli czerwone mięso, my to kontynuujemy i jakoś mamy się dobrze. Jak na moje kolejna lewacka gadka aby mniejszym lub większym stopniu przekonać do weganizmu... TFU
kolejnyraztas...
5 lata temu
NIE MA BADAŃ ZE CZERWONE MIĘSO SZKODZI. Są tylko badania że PRZETWORZONE mięso szkodzi.
heets
5 lata temu
To ja już od 20 lat powinienem nie żyć. Tak to wychodzi z tych procentów!
Jedzcie tłusz...
5 lata temu
Kto wam dał prawo do narzucania swoich wymysłów?
POLOK
5 lata temu
KAZDE MIESO I KAZDA ZYWNOSC BEDZIE ZDROWA I SMACZNA JAK NIE BEDZIECIE DOSYPYWAC ULEPSZACZY, POPRAWIACZY I CALEJ CHEMII Z TABLICY MENDELEJEWA - TAKA ZYWNOSCIA JAKA TERAZ PRODUKUJECIE ZATRUWACIE SIEBIE, SWOJE RODZINY I SPOLECZENSTWO !!!.
turbo
5 lata temu
Po prostu trzeba żyć skromnie.
Ja jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
www
5 lata temu
nie jem, więc mogę być spokojna o moje zdrowie.
trigi
5 lata temu
Mięso to trup a trup to zwłoki jest szkodliwe
manipulacja
5 lata temu
Kto i za ile robił te badania i na zlecenie jakiego koncernu żywieniowego? Pewno jakiegoś producenta kurczaków, lub soi.
ewusia
5 lata temu
Kłamstwo, kłamstwo i jeszcze raz kłamstwo. O wiele gorsza i bardziej szkodłiwa dla organizmu od wołowiny jest wieprzowina.
on
5 lata temu
kpina, kto pochłania tyle mięsa?? W hamburgerach????