programy
kategorie

Domowe masło. Zdrowsze i smaczniejsze niż ze sklepu

Przepis jest bardzo prosty. Po prostu postępuj zgodnie z instrukcją z wideo. Wcale nie potrzeba do tego wiele czasu oraz składników. Dlaczego warto robić swoje masło, a nie kupować je w sklepie? Z co najmniej dwóch powodów. Po pierwsze, zawsze lepszym wyborem będzie zrobienie czegoś samemu, gdyż nic nie zastąpi satysfakcji z tego, że się udało. Co więcej, mamy pełną wiedzę na temat użytych produktów, co daje nam gwarancję jakości. Po drugie, w sklepach producenci często wykorzystują naszą niewiedzę i zamiast masła podają nam na półkę sklepową wyrób ''masłopodobny''. Chodzi o tzw. miks tłuszczowy. Przypomina wyglądem i smakiem masło, ale nie jest nim. Producenci, chcąc zaoszczędzić na składnikach i czasie, zamieniają tłuszcz mleczny na tani olej roślinny oraz dodają także barwniki, emulgatory i aromaty. Sprawia to, że taki produkt nie jest tak zdrowe i smaczne, jak to prawdziwe, zrobione z tłuszczu mlecznego.

157 reakcji
107
50
0
Podziel się
Komentarze (0)

Programy Wirtualnej Polski

KOMENTARZE
(0)