programy
kategorie

Dziurka w masce, picie przez słomkę? Szef Green Cafe Nero tłumaczy, czemu nie otworzy kawiarń

- W Wilnie udostępniają całe place kawiarniom. To jest element adaptacji do potrzeb klientów. W tym wszystkim musi być jakiś rozsądek. A nie jak ma to miejsce w Polsce, gdy w czwartek dostajemy informację, że mamy otwierać w poniedziałek kawiarnie. Ja nie otworzyłem i nie jestem w tym odosobniony. Czekamy aż te ograniczenia zostaną złagodzone. W sytuacji, gdy nie wolno nic spożywać w ogródku czy w centrum handlowym, nie ma chęci otwierania kawiarń. Nawet jeżeli nasi klienci kupią kawę na wynos, muszą poszukać miejsca, aby je wypić. Nie wyobrażam sobie otwarcia kawiarń przy jednoczesnym utrzymaniu obowiązku noszenia maseczek. Co wtedy? Zrobią sobie dziurkę i wypiją przez słomkę? – mówił w "Money. To się liczy" Adam Ringier, Green Cafe Nero.

Tranksrypcja:Panie prezesie ale to co w takim razie podczas rozmów z Mini...
rozwiń
były wasze postulaty jak to ma wyglądać przede
wszystkim ogródki naszczę jesteśmy przed dużym przed sezonem
letnim czyli ogródki miejskie nawet rozszerzenie Właśnie czytałem wczoraj
że w Wilnie całe Place bezpłatnie w
Sopocie zdaje się testom aby mieć miejsca żeby można było stoliki wystawić na
zewnątrz na znacznie większych obszarach już jest ten element jakiejś adaptacji sytuacji
do potrzeb klientów no
i żeby tego szyb żeby szybko tego nie znosić żeby żeby gdzieś jakiś rozsądek
tutaj był a nie że my się dowiadujemy chyba w czwartek czy w piątek że mamy otworzyć
w poniedziałek w centrach handlowych szaleństwa
to są i
rozumiem że nie otworzył pan żadnego lokalu dzisiaj nie nie
nie jesteśmy od osłabieni i
jakby się lokalizacja otworzę i
jak długo taki stan może trwać to znaczy Macie
jakąś perspektywę że przy tych warunkach otwierać knajpy w ogóle czy czekacie na zmianę tych warunków to znaczy na inne przepisy
czekamy aż te ograniczenia przynajmniej zostaną złagodzone
bo bo sytuacja kiedy nie wolno nic spożywać w w ogródku ani
w centrum handlowym ani na ulicy No nie sprzyja jak gdyby otwierania
tych kawiarni No bo rozumiem że w takich warunkach klienci
niespecjalnie są chętni żeby kupować na przykład kawę i ciastko skoro nie wiedzą gdzie mogą je zjeść dokładnie dokładnie
bo mają przecież maski nosić na ulicy Jeżeli nawet zakupią kawę
na wynos No to muszą gdzieś znaleźć miejsce pewnie w domu a
to trwa No więc picie latte które 20 minut
od zrobienia to naprawdę nie radzę Panie
prezesie No właśnie a jak pan sobie to wyobraża połączenie z jednej strony obowiązku noszenia maseczek a
z drugiej strony spożywania czegokolwiek w restauracjach i kawiarniach No
ja sobie tego nie wyobrażam jak ściągnąć później założyć może
jakąś dziurkę można zrobić i pić przez słomkę nie wiem bardzo
trudne pytania zadaję uzasadnione Ale ja nie mam odpowiedzi No bo albo
albo nie No
dokładnie panie prezesie a to jeszcze jedno w wątku takiego zastanawiania się jak
ta przyszłość ma wyglądać obsługa kelnerska
a też trudno będzie zachować odpowiedni dystans odległość No przecież Szkoda że nie będą rzucać w tych produktów muszą
podejść podać
No to by by są też radę 2 m jestem pomiędzy ludźmi stojącymi przed
barem obsługa w kelnerska jest jakimś możliwym rozwiązaniem rolka Szwecji gdzie
kawiarni i restauracji zamknięto jest dozwolona konsumpcja
z tym że to jest tylko obsługa kelnerską jako że niby bar tworzy taką
atmosferę czy tą bliskość No to są problemy
jeżeli to
zacznie być aktualne to jest to możliwe do wprowadzenia obsługę
kelnerską chociaż jest daleko od charakteru kawiarni czyli
tej z obsługą przy barze
19 reakcji
16
3
0
Podziel się
Komentarze (0)

Programy Wirtualnej Polski

KOMENTARZE
(0)