bFQmWmvE
bFQmWmvI
bFQmWmvM
programy
kategorie
bFQmWmvF

Fasolka szparagowa nie do końca bezpieczna dla zdrowia. Źle przyrządzona może zaszkodzić

Fasolka szparagowa to warzywo, które Polacy uwielbiają. Jej popularność na stołach rośnie wraz z nadejściem lata. Jest źródłem między innymi: witaminy E, C, A, kwasu foliowego, magnezu czy żelaza. Warzywo wzmacnia odporność, wspomaga układ krążenia i pracę nerek, a nawet jest zalecane dla cukrzyków. Fasolka szparagowa wydaje się źródłem zdrowia, jednak tylko pozornie. Okazuje się, że poprzez sposób jej przyrządzenia możemy popełnić błąd, który może być fatalny w skutkach. Należy pamiętać o zasadach, które uchronią nas przed wydzielaniem się z warzywa toksyn. Fasolka ze źródła witamin może stać się, przyczyną różnych chorób, a nawet śmierci.

24 reakcje
15
9
0
Podziel się
Komentarze (0)

Programy Wirtualnej Polski

bFQmWmvR
KOMENTARZE
(0)
bFQmWmwD
bFQmWmvK
bFQmWmwK
bFQmWmwL