programy
kategorie

Fasolka szparagowa nie do końca bezpieczna dla zdrowia. Źle przyrządzona może zaszkodzić

Fasolka szparagowa to warzywo, które Polacy uwielbiają. Jej popularność na stołach rośnie wraz z nadejściem lata. Jest źródłem między innymi: witaminy E, C, A, kwasu foliowego, magnezu czy żelaza. Warzywo wzmacnia odporność, wspomaga układ krążenia i pracę nerek, a nawet jest zalecane dla cukrzyków. Fasolka szparagowa wydaje się źródłem zdrowia, jednak tylko pozornie. Okazuje się, że poprzez sposób jej przyrządzenia możemy popełnić błąd, który może być fatalny w skutkach. Należy pamiętać o zasadach, które uchronią nas przed wydzielaniem się z warzywa toksyn. Fasolka ze źródła witamin może stać się, przyczyną różnych chorób, a nawet śmierci.

24 reakcje
15
9
0
Podziel się
Komentarze (0)

Programy Wirtualnej Polski

KOMENTARZE
(0)