programy
kategorie

Faszerowane kwiaty cukinii. Smaczny i prosty posiłek

Lipiec to miesiąc, w którym cieszymy się smakiem dojrzałych już cukinii. Można z nich przyrządzać wiele zdrowych posiłków lub potraktować jako dodatek od innych. Zwykle przygotowujemy je w prosty sposób, kroimy kabaczka na plasterki i smażymy w bułce tartej na patelni. W ten sposób mamy bardzo dobrą przekąskę, a jeśli dodamy do nich inne produkty, otrzymamy pełnowartościowy posiłek. Warto wiedzieć, że w kuchni użyć możesz również kwiatów cukinii. One również są jadalne i co więcej, są zdrowe i bardzo smaczne, jeśli odpowiednio się je przygotuje. Oto sprawdzony i prosty przepis na smażone, faszerowane kwiaty cukinii z serem ricotta i anchois. Ciasto do ich przygotowania nie różni się od takiego na naleśniki.

2 reakcje
1
1
0
Podziel się
Komentarze (0)

Programy Wirtualnej Polski

KOMENTARZE
(0)