programy
kategorie

Gotowanie na parze - czy warto?

Gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych metod przygotowania posiłków. Produkty przygotowywane na parze zachowują witaminy i składniki mineralne, które są wypłukiwane podczas tradycyjnego gotowania. Takie przygotowanie posiłków ogranicza ilość tłuszczu potraw. Na parze możesz ugotować praktycznie wszystko - od mięsa, ryb, po warzywa czy ryż. Andrzej Polan zaprezentował w kuchni "Dzień Dobry TVN" kilka pomysłów na dania gotowane na parze. Na stole pojawiły się: bułeczki drożdżowe, pierożki z wiśniami i sosem śmietanowo-makowym oraz ryba parowana z gruszkami, chrzanem i marchewką. Kucharz pokazał, w jaki sposób przyrządzić dania na parze nie posiadając specjalnych naczyń.

0
0
0
Podziel się
Komentarze (0)

Programy Wirtualnej Polski

KOMENTARZE
(0)