programy
kategorie

Grill w deszczu. Dzięki tym sposobom pogoda nie będzie przeszkodą

Majówka to nieoficjalne rozpoczęcie sezonu grillowego. Niezależnie od pogody, która czasem nie nas rozpieszcza. Jeśli jesteśmy zdeterminowani, grilla możemy przygotować nawet mimo chłodu i deszczu. Wystarczy pamiętać o kilku prostych rzeczach. Wybierajmy grille z osłonką – najlepsze są modele obudowane lub z pokrywką, które naturalnie osłaniają po bokach i od góry zawartość rusztu. To przydaje się szczególnie przy wietrze i na deszczu. Niższa temperatura wymaga przygotowania się na większe zużycie węgla drzewnego i rozpałki. W zimne dni dodatkowy zapas "paliwa" przyda się. Także samo mięso powinno być nieco inaczej przygotowane. Warto je kroić cieniej i w mniejsze kawałki. Kiełbasę także dokładniej niż zwykle ponacinajmy. Idealną opcją na deszczu będzie zawinięcie mięsa w folię aluminiową. Zdeterminowanym wystarczy do osłonięcia się parasol, ale dobrze jest znaleźć chociaż minimalnie zadaszone miejsce, gdzie grilla przygotuje się wygodniej. Pamiętając o tych...

rozwiń
0
0
0
Podziel się
Komentarze (0)

Programy Wirtualnej Polski

KOMENTARZE
(0)