programy
kategorie

Groźne pleśnie w orzechach. Chwila nieuwagi może wiele kosztować

W źle przechowywanych orzeszkach ziemnych, migdałach i ziarnach zbóż tworzą się grzyby z rodzaju Aspergillus, które mogą po spożyciu powodować ciężkie dolegliwości pokarmowe. Bardzo niebezpieczne dla zdrowia jest długotrwałe jedzenie nadpleśniałych produktów.
09-10-2019
36 reakcji
15
10
11
Podziel się
Komentarze (11)
09-10-2019
Dr NO
Zastosowany w opisie skrót myślowy wprowadza w błąd. Grzyby z rodzaju Aspergillus nie tworzą się w źle przechowywanych produktach tylko rozwijają się z zarodników. Te...Czytaj całość
zobacz więcej komentarzy (11)
Napisz komentarz
09-10-2019

Dr NOZastosowany w opisie skrót myślowy wprowadza w błąd. Grzyby z rodzaju Aspergillus nie tworzą się w źle przechowywanych produktach tylko rozwijają się … Czytaj całość

09-10-2019

GretaDlaczego nie ma możliwosci komentowania zabójstwa ministra Szyszki???

09-10-2019

Anganiby wszyscy tak dbają o higienę, że tam ktoś dotknął chleb czy te orzeszki..... większość kobiet "nawija" tonę brudu na swoje włosy zawijając … Czytaj całość

Rozwiń komentarze (8)