programy
kategorie

Jajecznica na parze. Prosta zmiana, a zupełnie inny smak dania

Jajecznica kojarzy nam się z niedzielnym śniadaniem, a każda rodzina ma swój mały sekret, który sprawia, że ich jajecznica jest w jakiś sposób wyjątkowa. Mało kto jednak wie, że to danie da się ugotować na parze. Potrzebujemy dwóch jajek, drobno pokrojonej papryki, koperku, oregano oraz masła. Do małego garnka wlewamy wody i przykrywamy go talerzykiem. Dzięki czemu jajecznica będzie mogła łatwo się ściąć na tworzącej się parze. Na talerzyku roztapiamy masło, wbijamy jajka i dodajemy paprykę. Cały czas mieszamy, podczas gdy jajko powinno nam się ładnie ściąć. Gotowe danie posypujemy solą i koperkiem. Danie jest lekkie i smaczne, idealne dla małych dzieci lub osób, które uważają na kalorie.

15-02-2021
52 reakcje
26
22
4
Podziel się
Komentarze (4)
15-02-2021
AdamWyjaśni mi ktoś gdzie tu jest sens ?
zobacz więcej komentarzy (4)

Programy Wirtualnej Polski

KOMENTARZE
(4)
Adam
3 lata temu
Wyjaśni mi ktoś gdzie tu jest sens ?
St
3 lata temu
A już myślałem że będę miał rozpalić ognisko na środku pokoju 😀
dziad56
3 lata temu
To coś na fotce, to zlepek żółtych skwarków i nawet nie przypomina jajecznicy
Czekolada
3 lata temu
Co za news!jajecznica i do tego dietetyczna...to po co tam dodawać masła..
Najnowsze komentarze (4)
Adam
3 lata temu
Wyjaśni mi ktoś gdzie tu jest sens ?
Czekolada
3 lata temu
Co za news!jajecznica i do tego dietetyczna...to po co tam dodawać masła..
dziad56
3 lata temu
To coś na fotce, to zlepek żółtych skwarków i nawet nie przypomina jajecznicy
St
3 lata temu
A już myślałem że będę miał rozpalić ognisko na środku pokoju 😀