programy
kategorie

Jak cieszyć się smakiem klasycznego de volaille. Cenne wskazówki

Kotlet de volaille, a właściwie po kijowsku nie jest łatwy w przygotowaniu. Warto zwrócić uwagę na kilka cennych rad, które pomogą ci cieszyć się przepysznym kotletem po kijowsku w domowej kuchni. Rozmiar piersi z kurczaka w tradycyjnej recepturze odgrywa dosyć istotną rolę. Wybrany przez nas filet nie powinien być zbyt wielki, bowiem mimo smażenia może się okazać surowy w środku. Najlepszym rozwiązaniem jest dobór średniej wielkości piersi z kurczaka. Mając na uwadze uzyskanie idealnej konsystencji nadzienia naszej potrawy, masło wymieszane z pietruszką i czosnkiem, warto wcześniej schłodzić w lodówce. Kluczem do uzyskania w domowej kuchni idealnego po usmażeniu kotleta de volaille jest włożenie mięsa zwiniętego w rulon wraz z nadzieniem do lodówki na 15-20 minut. Lekko zmarznięte mięso zapobiegnie późniejszemu rozpadaniu się potrawy przy panierowaniu i smażeniu. Ostatnią wskazówką jest prawidłowy proces panierowania. Przed dwukrotnym moczeniem kotleta w jajku...

rozwiń
87 reakcji
51
28
8
Podziel się
Komentarze (8)
27-07-2020
Jan
"Kluczem do uzyskania w domowej kuchni idealnego po usmażeniu kotleta de volaille jest włożenie mięsa zwiniętego w rulon wraz z nadzieniem do lodówki na 15-20 minut....Czytaj całość
zobacz więcej komentarzy (8)

Programy Wirtualnej Polski

KOMENTARZE
(8)
Jan
4 lata temu
"Kluczem do uzyskania w domowej kuchni idealnego po usmażeniu kotleta de volaille jest włożenie mięsa zwiniętego w rulon wraz z nadzieniem do lodówki na 15-20 minut. Lekko zmarznięte mięso zapobiegnie późniejszemu rozpadaniu się potrawy przy panierowaniu i smażeniu" To co smażymy przed panierowaniem i po ? Komuś się coś pomyliło.
kucharek
4 lata temu
Autorze artykułu, a do czego służy masło klarowane ?
Nuta
4 lata temu
dolewasz trochę wody do masła i nic się nie dymi albo klarowane albo olej kokosowy na pewno nie margaryna....
logik
4 lata temu
Ciekawe ile dostali od producentów oleju.
mm
4 lata temu
fantazje pseudo kucharzy naprawdę powalają , a może czekolada w panierce z bułki ? uczta zmysłów
Najnowsze komentarze (8)
Nuta
4 lata temu
dolewasz trochę wody do masła i nic się nie dymi albo klarowane albo olej kokosowy na pewno nie margaryna....
kucharek
4 lata temu
Autorze artykułu, a do czego służy masło klarowane ?
logik
4 lata temu
Ciekawe ile dostali od producentów oleju.
mm
4 lata temu
fantazje pseudo kucharzy naprawdę powalają , a może czekolada w panierce z bułki ? uczta zmysłów
anna
4 lata temu
Brawo. Tak powinno być wszędzie.
Jan
4 lata temu
"Kluczem do uzyskania w domowej kuchni idealnego po usmażeniu kotleta de volaille jest włożenie mięsa zwiniętego w rulon wraz z nadzieniem do lodówki na 15-20 minut. Lekko zmarznięte mięso zapobiegnie późniejszemu rozpadaniu się potrawy przy panierowaniu i smażeniu" To co smażymy przed panierowaniem i po ? Komuś się coś pomyliło.
falvco
4 lata temu
w polsce najwyższa kasta nadludzi skazałaby właściciela skradzionego bmx na dożywocie albo na eutanazję za popsucie samopoczucia i odebranie zarobku złodziejowi "no bo to przecie jego zawód a pozatem on jest europeyczykem. londynczykem y brukselczykem y onemu wolno bo w juej yest demokracyja" ...
sal
4 lata temu
Szacun