programy
kategorie

Jak przedłużyć świeżość wielkanocnych potraw. Proste triki eksperta

Święta to czas, kiedy kilka dni biesiadujemy. Warto pomyśleć o tym, jak przedłużyć świeżość potraw, które w tym czasie będą królowały na naszych stołach. Najważniejsze, żeby produkty nie obsychały leżąc wiele godzin na stole, bo to prosta droga do ich wyrzucenia. Krójmy tyle, ile zjemy, zawsze możemy dokroić kolejne porcje. Pamiętajmy o odpowiednim przykryciu dań, także na stole, o przechowywaniu ich później we właściwy sposób i w niskiej temperaturze. – Niech nasze śniadanie wielkanocne również będzie apetyczne na kolację i także następnego dnia na śniadanie - apeluje Małgorzata Kijowska, autorka bloga daylicooking.pl. Ekspert zdradza kilka swoich patentów na przedłużenie świeżości wielkanocnych potraw.

7 reakcji
7
0
0
Podziel się
Komentarze (0)

Programy Wirtualnej Polski

KOMENTARZE
(0)