programy
kategorie

Jak smażyć schabowego. Jedna, kluczowa zasada

Kotlet schabowy to popularne danie na naszych stołach. Jak przyrządzić idealnego kotleta? Ważne jest zarówno to, na czym go smażymy oraz jak długo. Schabowy powinien być smażony na smalcu – to on wydobędzie jego smak. Dobre będzie też masło klarowane. Kotleta nie powinniśmy smażyć na zwykłym maśle i olejach tłoczonych na zimno. Schabowy powinien być smażony w dużej ilości tłuszczu – nie żałujmy go. Na dobrze rozgrzanym tłuszczu każdą ze stron powinniśmy smażyć po ok. 2 minuty. Pamiętajmy, żeby nie sięgać po schabowego non stop. Eksperci alarmują, że wieprzowina może zwiększać ryzyko raka. Nie trzeba całkowicie rezygnować z ulubionego kotleta. Warto jednak pamiętać o zdrowej, urozmaiconej diecie.

0
0
0
Podziel się
Komentarze (0)

Programy Wirtualnej Polski

KOMENTARZE
(0)