Kotlet schabowy to popularne danie na naszych stołach. Jak przyrządzić idealnego kotleta? Ważne jest zarówno to, na czym go smażymy oraz jak długo. Schabowy powinien być smażony na smalcu – to on wydobędzie jego smak. Dobre będzie też masło klarowane. Kotleta nie powinniśmy smażyć na zwykłym maśle i olejach tłoczonych na zimno. Schabowy powinien być smażony w dużej ilości tłuszczu – nie żałujmy go. Na dobrze rozgrzanym tłuszczu każdą ze stron powinniśmy smażyć po ok. 2 minuty. Pamiętajmy, żeby nie sięgać po schabowego non stop. Eksperci alarmują, że wieprzowina może zwiększać ryzyko raka. Nie trzeba całkowicie rezygnować z ulubionego kotleta. Warto jednak pamiętać o zdrowej, urozmaiconej diecie.
Przyrządzić kotlet a nie "kotleta"... Papuasi już piszą "artykóły" ? A może po prostu należałoby wrócić do szkoły, którą pochopnie się opuściło ??
Remo
5 lata temu
A według badań mojego zespołu uczonych schabowy może pomagać w zwalczaniu raka.
tadek
5 lata temu
tym pożal się boże kucharzom, podpowiem, to coś plynne wydostajace się z ogórka nie jest woda, a ona jest tym czym ogorek, i wylewanie to glupota, jeśli ktoś chce by mizeria byla mniej płynna ,{ze względow estetycznych | to mozę wypić sok, bo warto , żyjemy w dobie marnotrawstwa, ale czas to zmienić,
Doktor oko.
4 lata temu
Kotleta otoczony w bułce i wiórkach ona oliwę na patelni potem do garnka i dolewam wody i się prozy lekkie gotowanie do m8ekkosci.20,min.ziola kotlet jest pulchny gruby każdy bierze swojego bo w garnku jest i CH kilka
do tadka
5 lata temu
A ja robię tak, jak nauczyła mnie mama. Solę ogórki po pokrojeniu i potem dokładnie je odciskam z tego soku, w którym jest dużo chemii i niejednokrotnie goryczki. Jedynie ogóreczki z mojego ogórka spożywamy bez odciskania.Potem zalewam je śmietanką z odrobiną cukru. PYCHOTA !!
Najnowsze komentarze (7)
Doktor oko.
4 lata temu
Kotleta otoczony w bułce i wiórkach ona oliwę na patelni potem do garnka i dolewam wody i się prozy lekkie gotowanie do m8ekkosci.20,min.ziola kotlet jest pulchny gruby każdy bierze swojego bo w garnku jest i CH kilka
Rambo
5 lata temu
Według moich uczonych schabowy podnosi potencje
ira
5 lata temu
Przyrządzić kotlet a nie "kotleta"... Papuasi już piszą "artykóły" ? A może po prostu należałoby wrócić do szkoły, którą pochopnie się opuściło ??
Remo
5 lata temu
A według badań mojego zespołu uczonych schabowy może pomagać w zwalczaniu raka.
CZARNOWIDZ
5 lata temu
JAKIEGO RAKA - Jem te mięso od 55 lat - A co raz najmniej w tygodniu 1 - 2 schabowe na surowo, jedynie pieprz i maga - A co do Raka to - OD TEJ ZDROWEJ UNIJNEJ ŻYWNOŚCI - Co dzień - Te jedzenie powoduje Raka - A te picie zapobiega Rakowi - To wszystko tylko jedynie domysły - Od czego, dlaczego - 40 lat temu powiedział stary lekarz - Jeżeli będą wiedzieć z czego powstaje Rak - Lekarstwo to tylko kwestia czasu - Prawdopodobnie w każdym organizmie ludzi i zwierząt znajduje się uśpiony Rak - Tylko nie wiadomo co powoduje jego aktywność - NIEMCY - Niby to jest najzdrowsze jedzenie a tu praktycznie - Psy, koty kończą życie z powodu Raka - Tak jest - bardzo zdrowe są parówki w słoikach, puszkach zalane wodą wędzoną bo wędzone Polskie kiełbaski, szyneczki są rakotwórcze
do tadka
5 lata temu
A ja robię tak, jak nauczyła mnie mama. Solę ogórki po pokrojeniu i potem dokładnie je odciskam z tego soku, w którym jest dużo chemii i niejednokrotnie goryczki. Jedynie ogóreczki z mojego ogórka spożywamy bez odciskania.Potem zalewam je śmietanką z odrobiną cukru. PYCHOTA !!
tadek
5 lata temu
tym pożal się boże kucharzom, podpowiem, to coś plynne wydostajace się z ogórka nie jest woda, a ona jest tym czym ogorek, i wylewanie to glupota, jeśli ktoś chce by mizeria byla mniej płynna ,{ze względow estetycznych | to mozę wypić sok, bo warto , żyjemy w dobie marnotrawstwa, ale czas to zmienić,