bGazDcMk
bGazDcMo
bGazDcMs
programy
kategorie
bGazDcMl

Jak uniknąc zatruć pokarmowych w upał? Ekspert wyjaśnia

Jak uniknąć zatruć pokarmowych w trackie upałów? Dr Marek Posobkiewicz mówił w programie Newsroom, że wiele zależy od tego, jakie rodzaje posiłków spożywamy. Produkty suche lepiej znoszą wysokie temperatury, dlatego też są lepszym wyborem w trakcie upałów. Wszystkie posiłki, które zawierają sosy, czy kremy mogą być świetną pożywką dla bakterii, które rozwijają się, kiedy temperatura rośnie. Warto pamiętać również, by wszystkie produkty chować przed działaniami promieni słonecznych. W innym przypadku namnożenie bakterii to będzie tylko kwestia czasu. Ważnym aspektem jest też spożywanie odpowiedniej ilości płynów. Bez tego organizm znacznie gorzej radzi sobie z upałami.

42 reakcje
24
13
5
Podziel się
Komentarze (5)
19-06-2021
korkociągciekawe, że każdy kto zaczyna coś bredzić od razu jest ekspertem. Tak, Polska to ciekawy kraj.
zobacz więcej komentarzy (5)

Programy Wirtualnej Polski

bGazDcMx
KOMENTARZE
(5)
korkociąg
rok temu
ciekawe, że każdy kto zaczyna coś bredzić od razu jest ekspertem. Tak, Polska to ciekawy kraj.
Spoko
rok temu
Zjedzone świeże nie szkodzi
...
rok temu
Q..a, ilu tych ekspertow?
bGazDcMP
Wolny
rok temu
Taki przepis to jest starszy od węgla a ekspert musi wziąć nasze pieniądze za ględzenie
bełkot
rok temu
dobrze że to pan expert napisał, prawdopodbnie zycie mi uratował, bo na śmietniku stare ciasto znalazłam i chciałam zjeść
Najnowsze komentarze (5)
bełkot
rok temu
dobrze że to pan expert napisał, prawdopodbnie zycie mi uratował, bo na śmietniku stare ciasto znalazłam i chciałam zjeść
...
rok temu
Q..a, ilu tych ekspertow?
Wolny
rok temu
Taki przepis to jest starszy od węgla a ekspert musi wziąć nasze pieniądze za ględzenie
korkociąg
rok temu
ciekawe, że każdy kto zaczyna coś bredzić od razu jest ekspertem. Tak, Polska to ciekawy kraj.
Spoko
rok temu
Zjedzone świeże nie szkodzi
bGazDcNj
bGazDcMq
bGazDcNq
bGazDcNr