programy
kategorie

Jak zmiękczyć twarde mięso? Kilka trików, aby było kruche i soczyste

Chcąc przygotować potrawę z mięsem, chcemy mieć pewność, że będzie ono soczyste i kruche. Ważne jest, aby wybierać jak najlepszej jakości mięso. Sam wybór mięsa jednak nie wystarczy. Istotne jest też to, jak je przyrządzimy. Można popełnić wbrew pozorom wiele błędów i mimo wyboru dobrego jakościowo kurczaka, wieprzowiny, czy wołowiny, finalnie mięso po obróbce może być nadal twarde i gumowate. Istnieje jednak kilka prostych trików, aby uniknąć takiej sytuacji. Wykorzystując kilka produktów lub pamiętając o kilku ważnych zasadach, sprawimy, że mięso po ugotowaniu, upieczeniu, czy usmażeniu, będzie soczyste i kruche.

2346 reakcji
726
1498
122
Podziel się
Komentarze (122)
21-10-2021
stanGdzie te triki???
zobacz więcej komentarzy (122)

Programy Wirtualnej Polski

KOMENTARZE
(122)
stan
3 lata temu
Gdzie te triki???
Lem
3 lata temu
No i co dalej?
j23
3 lata temu
jak zmiękczyć mięso położyć po koła samochodu, chyba o to mu chodziło w tym triku
Nik
3 lata temu
Zapomnieli dokończyć.
wow
3 lata temu
To proste. Przepuścić przez maszynkę i dolać wody
Najnowsze komentarze (122)
Janko
2 lata temu
Obejrzyj film tam jest.
Ooolx
3 lata temu
I co dalej jakieś jaja z ludzi robią 😡
jaja na gorąc...
3 lata temu
A jednak świetna wierszówka tego miernego pisarczyka. Jutro będzie ciąg dalszy, a w następnych dniach jeszcze coś pewnie dopisze. To będzie saga o jedzeniu mięsa które jest twarde i za sprawą kilku trików autora nadal twarde pozostanie. Cóż jednak forsa za takie wierszowanie będzie w miękkiej walucie albo w bilonie. Czyż nie mam racji?.
aggga
3 lata temu
kochani triki są na filmie, pod tytułem, tylko trzeba kliknąć i przeczekać reklamy :)
Danka53
3 lata temu
Artykuł kpina! Bez szacunku dla czytającego.
mięso
3 lata temu
należy wysłać do TVPinfo lub do willi na Żoliborzu i będzie miękkie
(((
3 lata temu
Czytać nie umiecie??? Same triki tu podano !!! Wódka, ananas, papaja ... ale pewnie czekaliście na " trzy zdrowaśki w piecu" ??? :(((
Ewa
3 lata temu
Sody dodac zaraz będzie miękkie
renata
3 lata temu
mi nigdy twarde mięso nie wychodzi zawsze sprawdzam jak jet twarde to gotuję dłużej, dolewam tylko wody i dalej się gotuje, dzisiaj właśnie gotuje rosół i na 2 danie gulasz i placki ziemniaczane
🤔🤔🤔
3 lata temu
przeczytalam te,,,wiadomosc i...wiem, ze....nic nie wiem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
jjkkxfg
3 lata temu
odpalcie filmik tam sa te rady
Biały
3 lata temu
Ja położyłem schabowy pod gąsienice czołgu i był bardzo kruchy.
Grzałka
3 lata temu
Łatwiej wpisać w Google jak zmiększyć mięso
górol
3 lata temu
ale dnoooooooooooooooooooooooo nawet szkoda czytac o tych niby trikach.
...
Następna strona