bCIztjfU
bCIztjfY
bCIztjgc
programy
kategorie
bCIztjfV

Jak zrobić gęstszy rosół. Wystarczy jeden składnik, masz go w domu

Kolor rosołu możemy szybko zmienić, dodając do niego sok z buraka. Z kolei smak podkręcą wrzucone goździki. A co zrobić, by rosół był gęstszy i bardziej treściwy? Wystarczy łyżka dowolnego rodzaju octu. Ocet wpływa na tkanki w kościach gotowanego mięsa, powstaje w ten sposób naturalny zagęstnik - żelatyna. Podobnie może zadziałać cytryna, jednak trzeba uważać z jej ilością, by nie popsuć smaku bulionu. Dodana do gotującego się na wolnym ogniu łyżka stołowa octu, poprawi gęstość i smak zupy. Do większej porcji rosołu warto dodać dwie łyżki octu.
28-05-2020
319 reakcji
68
186
65
Podziel się
Komentarze (65)
29-05-2020
kama
Smak i kolor rosołu uzyskuję tylko przy pomocy różnych mięs: kura, wołowina , porcje rosołowe z indyka , gęsi i oczywiście włoszczyzna, oraz przypalona cebula. Wasze...Czytaj całość
zobacz więcej komentarzy (65)

Programy Wirtualnej Polski

bCIztjgh
Napisz komentarz
29-05-2020

kamaSmak i kolor rosołu uzyskuję tylko przy pomocy różnych mięs: kura, wołowina , porcje rosołowe z indyka , gęsi i oczywiście włoszczyzna, oraz … Czytaj całość

29-05-2020

DankaJak można psuć smak rosołu burakiem, cytryną, goździkami, a tym bardziej octem? To profanacja. Ja dodaję szczyptę kurkumy i jeden suszony grzybek. … Czytaj całość

30-05-2020

JurekNie lubię takich dziwnych wynalazków. To nie są dodatki do rosołu. Chore !!!

bCIztjgz
Rozwiń komentarze (48)
bCIztjgT
bCIztjga
bCIztjha
bCIztjhb