programy
kategorie

Janek Paszkowski o idealnych powidłach. "Nie można się śpieszyć"

Janek Paszkowski brał udział w pierwszej edycji "Masterchefa", jest autorem książek i prowadzi własną restaurację. W rozmowie z Aleksandrą Hangel opowiedział o kilku trikach, które pomogą w ugotowaniu perfekcyjnych powideł.

Tranksrypcja:Potrawą raczej przed forem który kojarzy mi się z jesienią s...
rozwiń
No ale z powidłami i z przygotowywaniem wiąże się
Mnóstwo komplikacja
Jak zrobić powidła śliwkowe żeby nie
Garnków bozza
Się przepala
Właśnie to trzeba być cierpliwym nie można
Śpieszyć bo to też zawsze moja
Powtarzał
Nie że jak chcesz robić powidła to weź tydzień wolne bo to nie nie nie absolutnie nie polega na tym
Śliwki i od razu broń Boże zasypie cukrem i niech to się gotuje bo wtedy możemy kupić od razu komp
Garnek
To trzeba robić umiejętnie na bardzo małym ogniu Co
Podchodzić do tego garnka i mieszać żeby to spod spodu
Nie przypaliło chodź
Są takie jakby mówi się
Jak się
Przypał to nabierają
To też nie dotyczy to też dotyczy bigosu że ten przypala
Element tej potrawy zawsze nadaje
Natomiast mówię no nie można iść
Na pewno nie trzeba
Śpieszyć Trzeba dać im czas bo one
Dzięki temu stają się
Wyraziste
Czy istotny jest w czym dokładnie
Przygotowujemy po
Na pewno musimy
Który ma grube dno ale nie może być ten z cienkiego i
Który trzyma ciepło i
The powidło nabierają charakteru poprzez to że
Czas bo trzeba pamiętać że to właśnie
Daj
Charakter i daj im ten smak którzy później docer
No tak zdecydowanie nie mogą być to cienkie garnki muszą być to grube
Struktury na
Na które się nie przypalają po 20 minutach
Okej Czy moje pytanie o to
Powidła instant nie ma zostać dresem normalnie masakra
Nie ma takiej opcji żeby zrobić powidła instant Bobo konie
Co można do nich dodać żeby były
No ja osobiście Bardzo lubię powidła klasyczne takie jakie są
Kiedyś gdzieś jadłem takie
Jaki sos na bazie
Z wędzoną papryką o trwającym
To też jest bardzo fajny
Podstawa do stołu
Jeżeli chcemy się pobawić
Takiego domowego sosu
A to właśnie powidła śliwkowe z
Wędzonej papryki i odrobinę tymianku w teren
Przechodzą
Taką wytrawną wers
Powidła z odrobiną cynamonu
Tak jest bardziej klasyczne
Gdzieś tam jako dodatek do kruchych
I zrobiła na
Typowy szarlotki gdzie
Jabłka Zami
Właśnie takimi powidłami moja babcia
I to było coś
Coś wspaniałego
Gdzie te powidła z odrobiną cynamonu anyżu na przykład Goździków robią się bardzo
Na tak
Klasyczny przykład powidła możemy gdzieś tam dalej sobie pójść trochę dodać odrobinę kakao czy
Czekolady
Otworzymy
Takie smarowidło na
Czy do rogalików
Kto jest naprawdę
Sala zabaw
0
0
0
Podziel się
Komentarze (0)

Programy Wirtualnej Polski

KOMENTARZE
(0)