w którym Polacy ruszają na działki ruszają na grilla No i ruszają razem z jakimś piwem ale alkoholem
to jest coś co może przeszkadzać w później w terapii przeszkadzać w leczeniu covid-19
albo po prostu no być czynnikiem ryzyka panie
dyrektorze nie przeciwnika spożywania alkoholu Lubię
dobre alkohole kompletnie nie mam i kiedy spożywać po prostu cały czas pracuję a teraz stoi szczególnie w tej sytuacji jako
takiej niewielkiej ilości alkoholu działają psycho energii poprawiają socjalizacji akurat to może nie najlepszy
pomysł Jeśli chodzi o z tym covid m jako takim bo tam też można panie profesorze na odległość
też można prawda ze znajomymi na przykład ale ten bruderszaft nie wychodzi na odległość i i poprawiam
endotelium i tak dalej i tak dalej większość alkoholu oczywiście osłabia odporność zdecydowanie Jeśli ktoś ma stłuszczenie
wątroby cukrzycę mamy nadwagę i spożywanie alkoholu piwa i tak dalej i tak dalej zdecydowanie
osłabia to odporność i jeśli na to się nałoży zakażenie covid wirusem znaczy choroba
covid do lekarza to oczywiście przebiegu na dramatycznie gorzej Proszę pamiętać że 1/6 naszych
pacjentów to są pacjenci otyli z cukrzycą może państwa którzy cierpią i 30% zgonów w tych znaczy Kto to
są jednak pacjenci którzy którzy mieli cukrzycę wywiadzie a
wiele tych przypadków z cukrzycą to nie tylko do foteli autem izolacyjnej to jest uszkodzenie trzustki i przebiegu
nadużywania no i degeneracyjnymi i starzenia się alkohol jednym czynniku uszkadza trzustkę z
dynamicznie Uprzedzając szóstkę trzeba o tym pamiętać więc nie będąc przeciwniki alkoholu odradzam nadmierne
generalnie większe spożywanie jest czynnikiem absolutnie żyjącym infekcją to pierwsza rzecz i na trującym przebieg
choroby nawet niewielka ilość nikomu nie zaszkodzi przecież wiadomo że nie