Są lady oszklone. Nie wiem, może warto kupować teraz tylko mięso paczkowane? Jakie porady dla konsumenta miałby pan teraz?
Od dawna mówimy, nawet w swoich projektach to podkreślamy, że zdecydowanie lepiej jest kupować mięso pakowane.
Natomiast z innego zupełnie powodu. Natomiast absolutnie konsument może być pewny - nie wiem, jeśli pan był w którymś zakładzie, to wie.
Niektórzy wiedzą, którzy byli w zakładach mięsnych, że zakłady mięsne dzisiaj wyglądają jak bardzo dobrze funkcjonujące laboratoria.
Zarówno pod względem zabezpieczenia pracowników, jak i urządzeń, maszyn. Jest to poziom najwyższy, europejski i tutaj konsumenci mogą być absolutnie pewni, że mięso jest bezpieczne.
Czyli jednak paczka, a nie luzem? To warto zapamiętać. To znaczy tak jak powiedziałem. Dzisiaj zakłady są tak zabezpieczone i pracownicy, że jest to do wyboru konsumenta.
Czy on kupi to luzem, czy w paczce. Natomiast my oczywiście od lat mówimy, że lepiej kupować w paczce z innego zupełnie powodu.
Z powodów chociażby przedłużenia długości świeżości tego mięsa. Mięso pakowane nie ma styku z otoczeniem, z bakteriami, z innymi rodzajami mięs.
Gdzie może następować krzyżowe chociażby zakażenie. I takie mięso pakowane absolutnie ma dłuższą przydatność do spożycia. Przynajmniej o kilka dni.
No dobrze, a jak kupiliśmy za dużo? Co zrobić, żeby nie wyrzucać? Myślę, że jeszcze większość konsumentów posiada przy lodówkach zamrażarki.
Absolutnie można to zamrozić i zatrzymać na trudniejszy okres.