programy
kategorie

Lecznicze moce indyjskiej przyprawy. Potwierdzają to badania

Kurkuma szybko podbiła nasze podniebienia. Popularny składnik curry jest naturalnym barwnikiem, chętnie stosowanym w kuchni. Zawarta w tej przyprawie kurkumina ma cudowne właściwości zdrowotne. Potwierdzają to kolejne badania naukowe. W 2012 r. w "Diabetes Care" opublikowano wyniki badań dot. wpływu kurkumy na obniżanie poziomu cukru we krwi. Połowie badanych pacjentów z cukrzycą typu 1. podawano kapsułkę z kurkumą, a połowie z nich placebo. 9 miesięcy później, u osób zażywających kapsułki nie rozwinęła się cukrzyca typu 2. Inaczej było z pacjentami, którym podawano placebo – cukrzyca rozwinęła się u 1/5 tych osób.

08-12-2020
98 reakcji
95
3
0
Podziel się
Komentarze (0)

Programy Wirtualnej Polski

KOMENTARZE
(0)