właściciela Warszawy Wschodniej Mateusza Gesslera dzień dobry Dzień dobry państwu widzę teraz zacznij
zanim ja ci z dezynfekuje i mikrofon i siebie No
to na razie już możemy rozmawiać możemy rozmawiać to nie reżim sanitarny tutaj macie my
to wprowadziliśmy już od tygodnia wprowadzamy go powoli Zaczęliśmy już pompą
wczoraj wczoraj ja robiliśmy dezynfekcje całej Chryste Jak widzisz wszystko zostało zamaskowane
miałem zawsze otwartą kuchnią nie mam teraz kuchnie pod zapleść SIM zanim
wyszliście To byliście sprawdzeni oświecenie pot na zewnątrz było
zmierzona temperatura i jak widzisz cały czas Ludzie chodzą i dezynfekują jest
kobieta od tego tyle że również kuchnia teść Uczymy się pracować w maskach ogólnie
my to robimy z dwóch powodów Pierwszy Powód jest taki i najważniejsze to jest bezpieczeństwo ludzi Czy
to będą goście czy to będą pracownicy
a po drugie dopiero później żeby normy wszystkie spełniać to są trudne
normy ponieważ No jak widzicie jak wiemy No Ludzie siedzą sami z rodziną półtora
metra no i to mamy takie właśnie takie rzeczy ale uważam że to jest konieczne bo
musimy wygrać wirusem i No ponarzekajmy trochę jest to zróbmy to
zrobimy tego wirusa i wrócimy do normy zaczęła
funkcjonować ja mam dokładnie to restauracje od 13 marca od 13
marca wszystkich moich pracowników musiałem wysłać na przymusowe urlopy albo pracowali zdalnie albo niektórzy
z mojej i pracować do mnie a tak to dopiero wróciliśmy i zobaczcie Mac
uśmiech i daj z najważniejszych jest najważniejszy No właśnie ale też uśmiechy widzę wśród gości No bo ci goście przyszli
okazuje się że wcale się nie boją nie boi się pan właśnie tego że części ludzi do tego Kurczę mam jeszcze
wirusa w związku z tym trzeba ostrożnie No jeszcze do restauracji nie jest czas żeby przyjść mojej
drodze jest jej matkę żebym ten komunikat wam powiedzieć Bójcie się to nie mogę wam powiedzieć że 100%
jest bezpiecznie Ja mogę wam zagwarantować że ja robię wszystko żeby u mnie było z tymi nie jak
wy laboratorium Czekam na was bo ja mam 5 i gotuje nie mogę powiedzieć żeby ludzie się nie bali to nie są
przelewki naprawdę ludzie umierają z tego wirusa ale jeżeli wszyscy Będziemy się starali żeby utrzymać te dystanse żeby
mnie wszystko dezynfekować żeby dać ludziom do zrozumienia czy
to jest wirus my go wygramy z nich co
pan robił jak było to wolne No bo była największa pasja i zawód gotowanie No
nie było takiej możliwości żeby przygotować No to jak pan spędzał ten czas podczas tej przymusowej kwarantanny po
1:00 Odrabiam lekcje z synem bo mam na syna w domu i teściowa mu pomagać odkryłem
rodzina przede wszystkim Zawsze odkryłem nowy talenty zacząłem budować Zacząłem chodzić na siłownię u siebie w domu
naturalnie to sobie Zbudowałem ogród bo mam taką możliwość ta szykowałem
się do otwarcia przede wszystkim próbowałem zawsze patrzeć na pozytyw
nie jest łatwo i nie jest łatwo dla każdego i musimy sobie zrozumieć że naprawdę to będziemy ma go
dużo wysiłek momentalnie dla nas wszystkich nastawiam
się pozytywnie przede wszystkim jedną rzecz ważną spędziłem czas z rodziną najważniejsze
tak jak my powiedzieliśmy No to zapytam się też osobą branże gastronomiczną bo niejednokrotnie
słyszeliśmy o tym że przez ten okres wszystkie te Nie wszystkie ale coś restauracji po prostu nie wytrzymała musiała
zamknąć się swoją działalność czyta gastronomia się zmieni pokora jak się panu wydaje na
pewno się zmieni Na pewno standard a które znaliśmy to będą zupełnie inny standardy i nowy inna rzeczywistość
w inne miejsce restauracja niż do tej pory aż tak to bym aż tak to bym nie tak nie myślał Ja
myślę że musimy się dostosować do nowych realiach i
musimy
wziąć to lekcje że Co można zrobić żeby już nigdy w życiu coś takiego się nie wydarzyło może
zwolnić trochę tempo zacząć szanować naszą matkę i
przede
wszystkim musimy zmienić swoje nawyki No trochę to się zmieni w jakim kierunku to pójdzie trudno
powiedzieć ponieważ gastronomii
serce ludzi i w interesach i w towarzysko ludzie będą mieli potrzebę się spotykać
będziemy musieli na nowo wszystko o wymyślać na nowo robić no bo ja mogę powiedzieć co ja już zacząłem
robić od jutra Startujemy z menu na wynos dostarczamy będziemy robili więcej przyjęć do domów będziemy
dostać
obcy zdaniami gotowych że ty człowiek będzie się ubrał i go wkładał do piekarnika i go robił sam
ale już z modelem ze wszystkim No
będziemy musieli się dostosować ale do tych czasów dokładnie No musimy tak no to nie mamy innego wyjścia ten
który się nie dostosowuje się to niestety zginie No
i mamy nadzieję że tych którzy zginął będzie jak na bo tego życzymy żeby ludzie wrócili do tych restauracji
i mieli to uśmiechem na ustach Tak jak Mateusz Gessler który No właśnie cały czas się uśmiecha zapraszamy do restauracji Zapraszamy
do Warszawy Wschodniej tak nie Bójcie się panowie państwa wychodzić nie jest tak jak było to na pewno ale
też nie jest źle także wyobrazić
jego sprytne teraz wirus nam
niestraszny Dziękuję bardzo za rozmowę