programy
kategorie

Miłośnicy grillowania będą zachwyceni. Sprawdzony przepis na żeberka

Grillowe szaleństwo można by rzec, jedząc żeberka według tego przepisu. Sprawdzona receptura na soczyste i mięciutkie mięso w marynacie musztardowo-miodowej to świetna propozycja na obiad. Kluczem do sukcesu jest właśnie wspomniana marynata. Dzięki niej mięso smakuje idealnie. Pamiętajmy, że żeberka wcześniej należy gotować przez około 30-35 minut. Kąpiel żeberek w marynacie zajmie kilka godzin. Warto wspomnieć, że mięso należy w międzyczasie obracać i podlewać aromatyczną miksturą. Pamiętaj, by mięso wyjąć z lodówki godzinę przed smażeniem. W trakcie grillowania, które trwa około godziny, podlewaj resztą musztardowo-miodowej marynaty. Czas samego grillowania można skrócić, krojąc żeberka na mniejszy kawałki. Chcesz poznać więcej przepisów, zajrzyj na Swojskie jedzonko.

06-07-2021
51 reakcji
38
13
0
Podziel się
Komentarze (0)

Programy Wirtualnej Polski

KOMENTARZE
(0)