bDnmHkCY
bDnmHkDc
bDnmHkDg
programy
kategorie
bDnmHkCZ

Myślisz o założeniu restauracji? Ekspert mówi o czym nie można zapomnieć

- Na początku sprawdziłbym czy moje warunki lokalowe pozwalają mi obsłużyć klientów, którzy przychodzą do restauracji oraz kurierów z platform dostaw żywności. - radził w programi "Biznes Mówi" Adam Sawicki, były wiceprezes AmRest, operatora Pizzy Hut, Burger Kinga i Kfc w Polsce. - Widzimy kolejki kurierów z plecakami, którzy przechodzą przez środek restauracji. To nie wpływa dobrze na atmosferę w lokalu. - dodał Sawicki.

Tranksrypcja:Pan g...
rozwiń
Warto jest myśleć o
Skali
Nawet jeśli zaczyna się
Ten biznes
Czyli gdyby pan miał
Nie
Hipotetyczne czysta sytuacja
Radom Radom
Słuchaj otwieram
Otwierać biznes
Zakładasz pizzerię u siebie
U siebie na jakimś i lokalnym rynku średniej wielkości miasta pomyśl
Czy się nie wpiąć do Uber x
Pomyśl czy się nie wpiąć do pyszne.pl czy iluś tam innych platform
Przede wszystkim na początku mi stwierdził czy moje
Moje warunki lokalowe pozwalają mi obsłużyć zarówno klientów którzy będą przychodzić
Po odbiór zarówno tych siedzących w restauracji
Jaki kurier
Bo dzisiaj
Już tradycyjnie restauracje
Nie przewidywano projektując restauracji że będzie to
Tak duża część
Będzie będzie jednak
Kierowana dostawami
Więc widzimy kolejki
Kurierów z plecakami Uber x
Czy w czy pyszne
Jakiegokolwiek innego dostawcy
Którzy przechodzą przez
Cały środek sali
Gdzie podajemy klientów i czekają na odbiór
To nie wpływa na dobrą jakość
Także samo zaplanowanie restauracji
Jak wygląda projekt
Restauracji powinna być już zupełnie inny gdzie jest ta część która może być bezpośrednio
Przylegająca kuchni Gdzie można wydawać w tym kurierem bez
Przeszkadzania
Naszym Naszym gościom siedzących w restauracji to jest jedna bardzo ważna rzecz
A druga zaplanowanie zaplanowanie
Wydajności q
Dlatego że niejednokrotnie już w Warszawie zdarzyło mi się wejść do
Pizzerii poprosić o pizzę
W czasie lunchu i usłyszeć że
Że czas oczekiwania to jest ponad pół godziny bo właśnie dostaliśmy zamówienie na 30 pizz na dostawę do jakiegoś biura
Czyli
Cześć państwa w myśl o tym biznesie To
To to warto posłuchać
Czyli czyli recepta jest taka
Platformy tak
Od początku
Przewidzieć przewidzieć uwzględnić to nie tylko w biznesplanie ale i w projektowaniu
Z architektem zamek restauracja Logistyka musi w ten element
Podłączenia się do zewnętrznej platformy być pod Sopot
Uporządkowane do tego typa
Dopasowana A czy
To jest
Jeśli to wszystkie warunki są spełnione
Czy to poprawi moją marże czy nie No bo sprzedaż No tak rozumiem
No ale
Marża będę musiał się dzielić
Z tym operatorem Tomasz
Tak aczkolwiek pewnie to wpłynie na moje na na rozłożenie kosztów
Tychy ruchomych tak unia stolik
Body naturalny wykorzystanie mojego aktywa czyli kuchni
A największa inwestycja w restauracji Jest przygotowanie kuchni więc tak jak sobie Zaprojektuj Zaprojektuj kuchnię
W stosunku do tego potencjału której dana strefa dostawy ma poproszę
Spojrzeć że tutaj Korzystając Big date
Myślę że można bardzo dobrze zaplanować i przewidzieć
I lepsze ile mieszkańców ile dostaw Jak duży ruch będziemy mieli
A potem są to firmy są to myślę że algorytmy trasą stanie pomóc to rozwinąć natomiast
Oczywista jest to zawsze ryzyko
To zawsze ryzyko otwieram wskażą restauracja natomiast patrząc na nowe modele biznesowe
Moją Radom jest aby od początku
Wziąć pod uwagę możliwość
Trzech kanałów
Czyli serwowania Restore samej restauracji
Zamawiania przez online czy dalej jeszcze
Jeszcze przez telefon pewnie ona i coraz bardziej
Z odbiorem restauracji i trzecią wykorzystaniem kurierów
Czyli to są te trzy
Trzy możliwości to
Tarcza do kuriera
Dotknięta
0
0
0
Podziel się
Komentarze (0)
bDnmHkDl
KOMENTARZE
(0)
bDnmHkDX
bDnmHkDe
bDnmHkEe
bDnmHkEf