programy
kategorie

Najlepsze pączki wg syna Magdy Gessler. Wcale nie są jego mamy

Znany restaurator Tadeusz Muller zdradził swoje najlepsze wspomnienia związane z pączkami. - Zawsze robiło na mnie wrażenie, gdy moja babcia zbierała płatki róży damasceńskiej, które ucierała z cukrem w moździerzu i taką konfiturę zawijała w ciasto, przy okazji robienia ciasta drożdżowego. Smażyła wtedy małe pączki, to było wyjątkowe wydarzenie - wspomina dziś syn Magdy Gessler, współwłaściciel ich cukierni Słodki Słony Familia na warszawskim Wilanowie. - Dobre pączki jadłem też we Francji. Beignet to pączki, które Francuzi zawijają np. z konfiturą cebulową. Potrafią też pączka nadziać wątróbką - wymienia Tadeusz Muller.

4 reakcje
3
1
0
Podziel się
Komentarze (0)

Programy Wirtualnej Polski

KOMENTARZE
(0)