programy
kategorie

Naszpikowana chemią. Codziennie lądują na twoim stole

Uwielbiamy, gdy jest soczysta i różowa. I zwykle taką możemy dostać w sklepach. Niestety, firmy produkujące szynkę często stosują wobec nas nieczyste sztuczki. Najważniejszym kryterium, które powinniśmy brać pod uwagę, jest zawartość mięsa. Zdarza się, że 1 kg wędliny zawiera jedynie 65 proc. mięsa. Reszta to rakotwórcze spulchniacze. Popularnym sposobem na zwiększenie objętości jest maczanie mięsa w solance. Traci swoją barwę i trwałość, ale pozwala powiększyć objętość wędliny nawet o połowę.
202 reakcje
24
79
99
Podziel się
Komentarze (99)
20-02-2020
zxc
"Popularnym sposobem na zwiększenie objętości jest maczanie mięsa w solance." Pierwsze słyszę. Mięso na tradycyjne wędliny musi przez jakiś czas przebywać w...Czytaj całość
zobacz więcej komentarzy (99)
Napisz komentarz
20-02-2020

zxc"Popularnym sposobem na zwiększenie objętości jest maczanie mięsa w solance." Pierwsze słyszę. Mięso na tradycyjne wędliny musi przez jakiś … Czytaj całość

20-02-2020

lekarzA panstwo dopuszcza takie jedzenie do sprzedazy a potem nie maja pieniedzy na walke z rakiem .Obudzcie sie w koncu i zakazac sprzedazy tej chemii … Czytaj całość

20-02-2020

ajwajA w jakim jedzeniu nie ma chemii - eksperci od siedmiu boleści ha, ha, ha??!!!!!!!!!

Rozwiń komentarze (119)