programy
kategorie

Nie ma odwrotu. Nawet zakłady mięsne będą produkować roślinne zamienniki

- Zainteresowanie wieprzowiną i drobiem jest na tym samym poziomie co w zeszłym roku - ocenił w programie "Money. To się liczy" Witold Choiński, prezes Związku Polskie Mięso. Polak je średnio ok. 38 - 39 kg rocznie wieprzowiny i do 30 kg drobiu. Największą zmianą, jaką można zaobserwować, jest zainteresowanie wegańskimi zamiennikami mięsa. - Będą wchodziły na rynek roślinne produkty, które będą imitowały mięso. I będą produkowane przez zakłady mięsne. Takie jest zapotrzebowanie, zwłaszcza młodzi konsumenci szukają tych produktów - mówił.

11-05-2021
6 reakcji
2
3
1
Podziel się
Komentarze (1)
17-05-2021
NIE MOCHERYWeganizm to choroba
zobacz więcej komentarzy (1)

Programy Wirtualnej Polski

KOMENTARZE
(1)
NIE MOCHERY
3 lata temu
Weganizm to choroba
Najnowsze komentarze (1)
NIE MOCHERY
3 lata temu
Weganizm to choroba