bEhpcoMQ
bEhpcoMU
bEhpcoMY
programy
kategorie
bEhpcoMR

Nie ma odwrotu. Nawet zakłady mięsne będą produkować roślinne zamienniki

- Zainteresowanie wieprzowiną i drobiem jest na tym samym poziomie co w zeszłym roku - ocenił w programie "Money. To się liczy" Witold Choiński, prezes Związku Polskie Mięso. Polak je średnio ok. 38 - 39 kg rocznie wieprzowiny i do 30 kg drobiu. Największą zmianą, jaką można zaobserwować, jest zainteresowanie wegańskimi zamiennikami mięsa. - Będą wchodziły na rynek roślinne produkty, które będą imitowały mięso. I będą produkowane przez zakłady mięsne. Takie jest zapotrzebowanie, zwłaszcza młodzi konsumenci szukają tych produktów - mówił.

11-05-2021
6 reakcji
2
3
1
Podziel się
Komentarze (1)
17-05-2021
NIE MOCHERYWeganizm to choroba
zobacz więcej komentarzy (1)

Programy Wirtualnej Polski

bEhpcoNd
KOMENTARZE
(1)
NIE MOCHERY
miesiąc temu
Weganizm to choroba
Najnowsze komentarze (1)
NIE MOCHERY
miesiąc temu
Weganizm to choroba
bEhpcoNP
bEhpcoMW
bEhpcoNW
bEhpcoNX