programy
kategorie

Niezawodny przepis na ciasto z rabarbarem, budyniem i kruszonką

Receptur na ciasto z rabarbarem jest mnóstwo. Skąpany w budyniu rzewień obsypany kruszonką to niezawodny przepis na słodką przekąskę. Pamiętajmy o cukrze pudrze, który delikatnie zdobi ciasto. Smakołyk przepysznie wygląda, a jeszcze lepiej smakuje. Idealnie sprawdzi się jako podwieczorek, czy dodatek do kawy. Warto dodać, że poza kluczowym rabarbarem i budyniem istotnymi dodatkami są zmielone orzechy włoskie i cynamon. To właśnie połączenie sprawia, że ciastko smakuje wyjątkowo. Przepis sam w sobie nie jest trudny do przygotowania. Odrobiny uwagi wymaga jedynie ciasto, reszta pójdzie już z górki. Zresztą sprawdźcie sami. Chcesz zobaczyć więcej ciekawych przepisów, zajrzyj na Kuchnię Elexis.

0
0
8
Podziel się
Komentarze (8)
02-07-2021
agaJulka, masz rację, zamiast tracić czas na pieczenie podszkol się z ortografii.
zobacz więcej komentarzy (8)

Programy Wirtualnej Polski

KOMENTARZE
(8)
aga
3 lata temu
Julka, masz rację, zamiast tracić czas na pieczenie podszkol się z ortografii.
Nerwus
3 lata temu
No Julka popraw się czy kogoś stać czy nie ale jak samemu upieczesz to wiesz co jesz a nie sklepowe chemikalia
Beata
3 lata temu
... każdego stać kupić ale problem w tym , że nie ma dobrych i z dobrych składników bez względu na ich ceny.
Zofija ;)
3 lata temu
Ciasto upieczone w domu zawsze będzie lepsze od najsmaczniejszego ciasta z cukierni :)
Diabeł Rogaty...
3 lata temu
To dziecko pisało trochę a mama mówiła
Najnowsze komentarze (8)
Diabeł Rogaty...
3 lata temu
To dziecko pisało trochę a mama mówiła
Babcia
3 lata temu
Julka, a ja "piokę", bo wiem z czego się mój deser składa. Tyle sztucznych ciastek- nie dałabym tego wnukom. Lepiej upiec biszkopt z truskawkami niż ten bubel bez pieczenia.
Głos
3 lata temu
Nie cierpię rabarbaru, liczyłem że będzie z truskawkami
Nerwus
3 lata temu
No Julka popraw się czy kogoś stać czy nie ale jak samemu upieczesz to wiesz co jesz a nie sklepowe chemikalia
Beata
3 lata temu
... każdego stać kupić ale problem w tym , że nie ma dobrych i z dobrych składników bez względu na ich ceny.
Zofija ;)
3 lata temu
Ciasto upieczone w domu zawsze będzie lepsze od najsmaczniejszego ciasta z cukierni :)
aga
3 lata temu
Julka, masz rację, zamiast tracić czas na pieczenie podszkol się z ortografii.
julka2592
3 lata temu
Ja tam rabarbaru nie jem.To niezdrowe.A ciast nie piokę tylko kupuje w najleprzych cukjerniach.Stac mnie zeby nie stac przy blasce piekarnika .Kazdego stac ale wydurnia sie i piecze.