programy
kategorie

Niezwykłe właściwości fioletowych warzyw. Wszystko dzięki jednemu składnikowi

Spożywanie warzyw i owoców w ciągu dnia to podstawa prawidłowego żywienia. Każdy rodzaj zawiera unikalne właściwości prozdrowotne, które wpływają na nasze samopoczucie, wygląd i zdrowie. Fioletowe warzywa i owoce w tym kontekście są niezwykle potrzebne. Dzięki naturalnemu barwnikowi – antocyjanie, mogą pomóc w walce z najpoważniejszymi chorobami, w tym z nowotworami. Antocyjany nadają charakterystycznej barwy warzywom i owocom, ale oprócz tego, wpływają niszcząco na wolne rodniki, które odpowiadają za rozwój nowotworów. To nie jedyne zalety tej substancji. Oprócz tego posiada ona działanie przeciwzapalne oraz wpływa pozytywnie na naczynia krwionośne. Warto zatem włączyć do swojej diety takie warzywa jak czerwona kapusta, czarna porzeczka, maliny, śliwki, bakłażany, czerwoną cebulę oraz żurawinę. Najlepiej spożywać je w stanie surowym lub przygotowane w niewielkim stopniu, gdyż antocyjany ulegają zniszczeniu przy obróbce termicznej iraz gdy zawierające ją...

rozwiń
05-02-2021
143 reakcje
74
37
32
Podziel się
Komentarze (32)
05-02-2021
Des
Co chwila słychać o rewelacyjnych ziołach, warzywach i owocach, które "wymiatają" raka. Wszystko pomaga, bo tu jest substancja A, tam B, a jeszcze tam C. Ale jak już...Czytaj całość
zobacz więcej komentarzy (32)

Programy Wirtualnej Polski

KOMENTARZE
(32)
Des
3 lata temu
Co chwila słychać o rewelacyjnych ziołach, warzywach i owocach, które "wymiatają" raka. Wszystko pomaga, bo tu jest substancja A, tam B, a jeszcze tam C. Ale jak już zachorujesz, to NIC nie pomoże.
owszem
3 lata temu
ale pod warunkiem, ze nie są naszpikowane glifosatem
Zstep
3 lata temu
We wszystkich medycynach opartych o starą/starożytną wiedzę składniki i sposób żywienia mają wysoką pozycje i rangę. A surowe owoce i warzywa to podstawa diety każdej cywilizacji. Nie ma w tym nic śmiesznego, czy wątpliwego. Człowiek jest tak skonstruowany, że posiada zdolności leczenia samoistnego pod jednym warunkiem, że dostarcza sam sobie odpowiednią ilość składników takich jak witaminy i mikroelementy. Ważne aby utrzymywał tzw. równowagę organizmu, w której utrzymaniu pomocne są różne metody takie jak nieprzejadanie się, posty, odtruwanie, pozbywanie się złogów - lewatywy, spożywanie istotnych dla organizmu wywarów z ziół, itp. To nie są śmieszne herezje, to nauka płynąca z tysięcy lat życia homo sapiens. Rak jest chorobą zwyrodnieniową własnych (a nie obcych) komórek i powstaje na skutek właśnie zachwiania równowagi organizmu. Do tego "zachwiania" dochodzi w ostatnim stuleciu tym łatwiej, im więcej chemii i sztucznych (np. GMO) składników pożywienia spożywamy. Do tej spożywanej chemii dochodzi ogromna ilość lekarstw i suplementów diety spożywanych ze strachu przed chorobami. Oraz coraz powszechniejszy sposób leczenia polegający na usuwaniu lekami objawów choroby, a nie jej przyczyny. To generuje kolejne problemy wynikające z braku prawidłowej diagnozy, a więc i leczenia. I tu wracamy do naszych babć, które unikały lekarzy jak ognia i żyły 80-100 lat.
xxxx
3 lata temu
Znajoma jadła wszystko co antyrakowe, zioła, przyprawy, warzywa i tak zachorowała.
Wili
3 lata temu
niektórym wymiata zdrowy rozsądek
Najnowsze komentarze (32)
mm263
3 lata temu
A ja zauważyłem jedno.Wszyscy ci dietetycy i fachowcy od zdrowego,według nich jedzenia,sprawiają wrażenie ludzi smutnych i niezadowolonych z życia.I w większości przypadków są jacyś tacy zaniedbani,czy zabiedzeni.
Cyrk
3 lata temu
Wiecie co ja zaczynam się zastanawiać kto pisze te wszystkie artykuły - naprawdę. To musi być ,,prawdziwa elita intelektualna kraju" - naprawdę ludzie czasem to nie wiem czy śmiać się czy płakać.
kpt.sowa
3 lata temu
blaznie za jakie grosze jak baklazany sa drogie .
co bedzie
3 lata temu
pierwsze lekarstwo na raka czy na głuPOte???
PRZECIEZ
3 lata temu
najwazniejsze sa geny a potem -zeby sobie nie szkodzic a wiec- nie palic , nie naduzywac alkoholu, nie obzerac sie , zazywac ruchu i nie zyc w stresie....a z zywnoscia to osobny temat- bo wszystko jest tak naszpikowane chemia- ze czlowiek bylby zdrowszy- gdyby odzwyczail sie od ...jedzenia
stary
3 lata temu
Zapomnieli o Aronii! Ci co znają i próbują kupić wiedzą dlaczego jest jej tak mało albo raczej wcale nie ma w sklepach.
Jar
3 lata temu
Potwornie słaba onkologia polska, ww szpitalu na Kopernika zatrudnia się smarkaczy po studiach jako onkologów!Najlepsze są Garncarska Kraków Gliwice!Dodatkowo rząd obcina pieniądze na leczenie nowotworów, za to ma na nagrody!
mark
3 lata temu
Zatruta żywność chyba nikomu nie pomaga.
tak tak
3 lata temu
pokruszony opłatek z wigilii popić wodą święconą +dwie zdrowaśki stówa na tacę i dożyjesz setki
emil
3 lata temu
Ja tam nie wiem,co komu co wymiata.Warto po prostu od czasu do czasu po sobie posprzątać-najlepiej we własnej głowie.Będzie zdrowiej!
dzieckowemgle
3 lata temu
Jestem zdania żeby przy sanepidzie utworzyć placówkę zatrudniającą ekspertów od zatruwania polskiej żywności 22 gatunkami świństw dodawanych pod pretekstami których opis byłby długi na 100 km.Placówka ta musiała by mieć drastyczne uprawnienia jak prokuratura.I nie mogło by być żadnego odwołania od jej werdyktu.Polska żywność ma coraz bardziej dyskusyjną jakość i nie ma co picować że jest inaczej.Ilość zachorowań na raka to pochodna naszego wyżywienia.Prawda czy fałsz?
atx
3 lata temu
kolejny kretyński artykuł na kliki, jutro będzie że powoduje raka ;(
ewa
3 lata temu
Nie ma dostępu do lekarzy to będziemy jedli owoce i żyli długo i szczęśliwie
Anna
3 lata temu
Teściowa mojej siostry ma 94 lata nie ma kartoteki u lekarza .Przeżyła syna który zmarł na raka w wieku 60 lat .Palacz od zawsze ,rak płuc.