programy
kategorie

Pączki z dyskontu kontra te z cukierni. Syn Magdy Gessler porównuje

- Każdy pączek ma swoich amatorów. Pączki przemysłowe nie są złe, są produkowane, ponieważ mają swoich odbiorców - ocenia Tadeusz Muller, współwłaściciel cukierni Słodki Słony Familia na warszawskim Wilanowie. Syn Magdy Gessler używa tu prostego porównania. - Ludzie jeżdżą różnymi samochodami. Można jeździć limuzyną, a można jeździć zwykłym samochodem. Tak samo jest z wyborem pączka - ocenia. Znany restaurator podkreśla, że jeśli na pączki decydujemy się tylko w tłusty czwartek, to warto postawić na coś wyjątkowego, co jest wysokiej jakości i zapadnie nam w pamięć. Pączki z dyskontów krótko ocenia mistrz cukiernictwa Paweł Matuszewski. - Nie mam nic przeciwko nim, takie produkty były i będą, jednak koszt wyprodukowania takiego pączka to 31 groszy, a samo jajko, które jest jego składnikiem, kosztuje 60 groszy - wylicza ekspert.

362 reakcje
69
182
111
Podziel się
Komentarze (111)
09-02-2021
LunaBez przesady ta cena za pączka to już przesada . Czyżby Magdzie Gessler brakowało kasy . W tłusty czwartek powinna za 1 zł pączki sprzedawać.
zobacz więcej komentarzy (111)

Programy Wirtualnej Polski

KOMENTARZE
(111)
Luna
3 lata temu
Bez przesady ta cena za pączka to już przesada . Czyżby Magdzie Gessler brakowało kasy . W tłusty czwartek powinna za 1 zł pączki sprzedawać.
TY EKSPOERT
3 lata temu
nie piepsz bzdur o jajku za 60 gr , bo po pierwsze nie kupujesz jajek w detalu , a po drugie nie pieczesz jednego pączka z jednego jajka . Więć twoje wyliczenia są kłamliwe Jajka kupujesz w hurcie i to nie na sztuki tylko w proszku , jak każdy inny , żeby jak najwięcej zarobić , bo wasza pazerność nie ma granic .
Olo
3 lata temu
Najlepiej zrobić pączki samemu I lepsze domowe własne niż geclerowe
maszynka23
3 lata temu
raz się skusiłam u Bliklego. NIE WARTO. Najlepsze własnej roboty, takie sękate, niekształtne ale przepyszne.
Ew@
3 lata temu
nigdzie nie spotkałam pączków o smaku jak w latach komuny. Pączek nie był za duży ale jaki miał smak! Na pewno był smażony na smalcu. Coś wspaniałego. Świetne były na bazarze Różyckiego w Warszawie.
Najnowsze komentarze (111)
Joanna
2 lata temu
Żeby jeździć mercedesem to najpierw trzeba sprzedać pączki za dychę lub więcej....ja kupuję pączki za 2,50 z nadzieniem różanym i są pyszne a mnie to wystarczy...
alpoe0
3 lata temu
mam dość "delikatne" podniebienie, ale wkur..ia mnie porównywanie pączka z dyskontu z pączkiem gesslerów, i ta ich pokrętna argumentacja ceny, zjadłem (z ciekawości) ich pączka za 9 zł i mam porównanie z pączkami za 2.70zł z ciastkarni w mojej dzielnicy (Gdynia) - jest niewielka różnica jakości (smaku) - ale na korzyść mojej ciastkarni, ludzie ogarnijcie się przecież jemy ciastko a nie metkę ("transparent")
Lolo
3 lata temu
To jedz je sobie sam. Jak takie dobre. Ja tam pójdę do dyskontu i kupię 10 zamiast jednego. Bo nie widzę żadnej różnicy, poza ceną.
Siemion
3 lata temu
Czasami myślę, że zwariowaliście i każdego roku namawiacie ludzi na dziadostwo od Gesller. Trochę godności! Wystarczy zakładać rękawy i zrobić samodzielnie. Potraficie, a w nadzienie nie będzie kudłow!
Anna
3 lata temu
Piekę pączki samodzielnie. Porcja średnich pączków, 23-24 szt, to 4 jaja,1 żółtko, trochę masła, trochę mleka, 5 dkg drożdży, świeżych niewiele cukru. Wyrabiam ciasto, do gładkości, w robocie. Dodaje po łyżeczce twardej marmolady. Muszą pięknie wyrosnąć, a smażę je na smalcu. Nigdy oleju. Posypuję pudrem. Koszt takiego paczka, to ok.50 gr. Nie chodzi jednak o koszt, tylko o smak. Mam zamówienia od rodziny i znajomych. Niebo w gębie. Nawet następnego dnia są smaczne. Czasami używam konfitury z płatków róży. To zmienia smak, ale jest to tylko kwestia gustu. Rozumiem, że do ceny paczka z cukierni dodaje się wszystkie koszty produkcji. Niemniej cena pączka Pani Magdy, to kosmos. Rzeczywiście nie z tej Ziemi. A smak nie odbierający od normy. Tu chodzi o zwykły znobizm i pychę tej Pani.
słodziak
3 lata temu
na giełdzie w Pruszczu pączki są dojrzewane na i smażone na miejscu pycha
wojpro
3 lata temu
ja kupie tam gdzie będe chciał a najlepsze są w sieci KŁOS
flaszka
3 lata temu
oczywiście panie synu magdy gessler ?! każda polka i polak mają wybór czy jeździć nowym mercem esss klasy, czy też 10 letnią polówką.
Waldi
3 lata temu
mąka, masło, jajka, drożdże, mleko, cukier, spirytus lub ocet, smalec do smażenia. tylko trochę chęci i każdy sobie zrobi sam wspaniałe pączki. Nadzienie do pączków według uznania
Babcia
3 lata temu
Do 15 pączków potrzebuję ekstremalnie 7 jajek
aaa
3 lata temu
Najbardziej smakują drogie rzeczy, no i ten bijący blask "sławy". Wystarczy mieć jaja i można to wykorzystać.
dmm
3 lata temu
Za dziesięć złotych,to ja cały dzień muszę przeżyć.
JohnyPress
3 lata temu
Jeśli ktoś na co dzień jeździ limuzyną to pączków za 30 groszy jeść nie będzie. Super porównanie. Potem się dziwicie że normalni ludzie mają was za idiotów.
rakono
3 lata temu
Głupota z tą pseudo kucharką. Podobnie było z makowcem z jej cukierni. Kosztował kilkadziesiąt zł za kg a jak ludzie testowali jej makowiec i porównywali z tym z Lidla i Biedry to mało kto wybierał jej.
...
Następna strona