programy
kategorie

Pączki z różnych stron świata. Niektóre propozycje zaskakują

Magda Gessler podkreśla, że sekretem najlepszych polskich pączków jest tradycyjna receptura, prawdziwe masło i aż 30 żółtek na 2 kg mąki. Koniec karnawału to szczególny czas dla miłośników pączków. Kochają je nie tylko Polacy. Cały rok swoje wersje tych smażonych słodkości pałaszują także mieszkańcy innych kontynentów. Niektórym Europejczykom pączki towarzyszą np. w noc sylwestrową. We wschodniej Afryce alternatywa dla pączków jest popularną przekąską śniadaniową. Amerykanie rozsławili na cały świat swoją wersję tej kalorycznej słodkości, a Hiszpanie swój przysmak smażą w zupełnie innym, charakterystycznym kształcie. Bomboloni, gulab jamun, oliebol, mandazi – zobacz jak wyglądają pozostałe pączki z różnych zakątków świata.

85 reakcji
34
41
10
Podziel się
Komentarze (10)
06-02-2021
RyszardPrawdziwe paczki smazy sie na Smalcu, pani Gesler.
zobacz więcej komentarzy (10)

Programy Wirtualnej Polski

KOMENTARZE
(10)
Ryszard
3 lata temu
Prawdziwe paczki smazy sie na Smalcu, pani Gesler.
Sophie
3 lata temu
Lepiej zjeśc pączka ( a nawet dwa) i być szczęśliwą niż nie zjeść tylko po to, by podobać się byle komu.
Zyzio
3 lata temu
Tylu jest prześwietnech kucharzy i cukierników a Wy prosperujecie oklepaną p, Gesler
Zygmunt
3 lata temu
Mam książkę kucharską wydaną w 1960 roku. Jest tam wszystko; wszystkie przepisy na dania obiadowe, ciasta i przekąski, przetwory owocowe, wędliny wina, i wszystkie inne. Pewnie Magda Gessler też ma tą książkę i przepisy z niej publikuje jako własne. Analizując jej popisy kuchenne to jestem tego pewny. Dodaje czasem jakieś przyprawy których wtedy w Polsce jeszcze nie było i robi z tego własną recepturę. Wiadomi; komuna i inne problemy. Magda Gessler nie umie gotować. Ale umie robić wrażenie że umie i że się zna. Dawno powinni ją wyrzucić z TVN. Przez nią nie oglądam tej stacji.
maszkara
3 lata temu
co ona wie tylko kasa i nic więcej
Najnowsze komentarze (10)
sękacz
3 lata temu
Gdyby mi nawet solidnie dopłacali,to takiej kobiety nie chciałbym mieć przy sobie, ani być przy niej.Programy z nią nie powinny być upubliczniane.Są one poniżające ludzi i ich upodlające zachowaniami pełnymi buty,arogancji i bezczelności pani G.To wybitnie negatywny przykład nieakceptowalnych zachowań człowieka.
slakuc
3 lata temu
tak sobie liczę koszt produktów na te pączki Magdy Gessler razem z tymi 30 żółtkami i wychodzi mi, że koszt jednego pączka nawet na bogato licząc to max 3 złote. Do tego robocizna, podatki, czynsze, etc. i u pani Gessler wychodzi bodajże 11 złotych za pączka. To ona tym swoim cukiernikom bajońskie sumy chyba płaci.
olga
3 lata temu
"Prawdziwe paczki smaży sie na Smalcu, pani Gesler" a skąd ta była kelnerka może o tym wiedzieć, kelnerów tego nie uczyli, a teaz z niej zrobiła się znawczynia kuchni
maszkara
3 lata temu
co ona wie tylko kasa i nic więcej
Zygmunt
3 lata temu
Mam książkę kucharską wydaną w 1960 roku. Jest tam wszystko; wszystkie przepisy na dania obiadowe, ciasta i przekąski, przetwory owocowe, wędliny wina, i wszystkie inne. Pewnie Magda Gessler też ma tą książkę i przepisy z niej publikuje jako własne. Analizując jej popisy kuchenne to jestem tego pewny. Dodaje czasem jakieś przyprawy których wtedy w Polsce jeszcze nie było i robi z tego własną recepturę. Wiadomi; komuna i inne problemy. Magda Gessler nie umie gotować. Ale umie robić wrażenie że umie i że się zna. Dawno powinni ją wyrzucić z TVN. Przez nią nie oglądam tej stacji.
Zyzio
3 lata temu
Tylu jest prześwietnech kucharzy i cukierników a Wy prosperujecie oklepaną p, Gesler
Sophie
3 lata temu
Lepiej zjeśc pączka ( a nawet dwa) i być szczęśliwą niż nie zjeść tylko po to, by podobać się byle komu.
Ryszard
3 lata temu
Prawdziwe paczki smazy sie na Smalcu, pani Gesler.
Sootek
3 lata temu
Te długie churro w Meksyko City sa nabijane kremem vaniliowym lub czekoladowym zmiksowanym z Tequila, wersja dla dorosłych !!!
Ziutek
3 lata temu
Kobiety jedzą pączki i same wyglądają jak pączki. Na szczęście są jeszcze zgrabne kobietki