programy
kategorie

Pasztet wielkanocny. Te zaskakujące dodatki całkowicie odmienią jego smak

Pasztet na świątecznym stole nie musi być serwowany w wersji klasycznej. Możemy zaskoczyć rodzinę jego zupełnie inną wersją. Bazą do urozmaiconego pasztetu na Wielkanoc mogą być warzywa strączkowe (soczewica, fasola biała lub czerwona). Do domowego pasztetu możemy dorzucić warzywa i mięso z ugotowanego bulionu. - Świetny pasztet powstanie również z dodatkiem wątróbki, która ma cudowną konsystencję do smarowania po zmieleniu - podkreśla Małgorzata Kijowska, autorka bloga daylicooking.pl. Według niej innym, ciekawym dodatkiem do pasztetu może być namoczone w mleku czerstwe pieczywo. Prawdziwym hitem jest dodanie do niego suszonych owoców - żurawiny, śliwek czy moreli. Pasztet niezależnie czy to wegetariański, klasyczny czy półmięsny pieczemy podobnie.

0
0
0
Podziel się
Komentarze (0)

Programy Wirtualnej Polski

KOMENTARZE
(0)