bCHawHpM
bCHawHpQ
bCHawHpU
programy
kategorie
bCHawHpN

Pieczenie w rękawie. Dlaczego warto?

W foliowym rękawie można piec bez tłuszczu mięso oraz ryby i warzywa. Pieczenie przy użyciu rękawa sprawia, że na powierzchni potrawy nie powstaje skórka. Potrawy pieczone w taki sposób są niskokaloryczne i zachowują swój niepowtarzalny naturalny aromat. Po włożeniu do środka produktów, rękaw zamyka się z obu stron specjalnymi zaciskami i układa na blasze. Szczelne opakowanie zapobiega przedostawaniu się zapachów przygotowywanych dań na zewnątrz. Rękaw foliowy powinien być luźno zawiązany, tak aby pieczona potrawa nie była nim ściśnięta. Pieczenie w rękawie foliowym odbywa się znacznie szybciej, niż pieczenie w tradycyjny sposób. Dzięki czemu unikamy znacznym stratom witamin. Niektóre rękawy do pieczenia mają specjalne pory, którymi ulatnia się para. Jeśli twój rękaw niema porów, to należy widelcem zrobić kilka dziur, by para swobodnie mogła się ulotnić. Dzięki foliowemu rękawowi możesz zapomnieć o przypalonych potrawach i wietrzeniu kuchni po zakończeniu... rozwiń
75 reakcji
50
20
5
Podziel się
Komentarze (5)
28-05-2020
Racjonalista
Już dwadzieścia lat temu pisałem, że pieczenie żywności w rękawach foliowych, może być zabójcze dla naszego zdrowia. Od temperatury 70 stopni zaczyna się wydzielanie...Czytaj całość
zobacz więcej komentarzy (5)

Programy Wirtualnej Polski

bCHawHpZ
Napisz komentarz
28-05-2020

RacjonalistaJuż dwadzieścia lat temu pisałem, że pieczenie żywności w rękawach foliowych, może być zabójcze dla naszego zdrowia. Od temperatury 70 stopni zaczyna … Czytaj całość

28-05-2020

JaTaaa, z mikroplastikiem.....

28-05-2020

Miszcz RedaktorDziurawienie rękawa = pęknięty rękaw i wszystko rozlane po piekarniku. Efekt - syf i pieczenie bez rękawa... Gratuluje

bCHawHqr
Rozwiń komentarze (5)
bCHawHqL
bCHawHpS
bCHawHqS
bCHawHqT