programy
kategorie

Pieczenie w rękawie. Dlaczego warto?

W foliowym rękawie można piec bez tłuszczu mięso oraz ryby i warzywa. Pieczenie przy użyciu rękawa sprawia, że na powierzchni potrawy nie powstaje skórka. Potrawy pieczone w taki sposób są niskokaloryczne i zachowują swój niepowtarzalny naturalny aromat. Po włożeniu do środka produktów, rękaw zamyka się z obu stron specjalnymi zaciskami i układa na blasze. Szczelne opakowanie zapobiega przedostawaniu się zapachów przygotowywanych dań na zewnątrz. Rękaw foliowy powinien być luźno zawiązany, tak aby pieczona potrawa nie była nim ściśnięta. Pieczenie w rękawie foliowym odbywa się znacznie szybciej, niż pieczenie w tradycyjny sposób. Dzięki czemu unikamy znacznym stratom witamin. Niektóre rękawy do pieczenia mają specjalne pory, którymi ulatnia się para. Jeśli twój rękaw niema porów, to należy widelcem zrobić kilka dziur, by para swobodnie mogła się ulotnić. Dzięki foliowemu rękawowi możesz zapomnieć o przypalonych potrawach i wietrzeniu kuchni po zakończeniu...

rozwiń
78 reakcji
50
21
7
Podziel się
Komentarze (7)
28-05-2020
Racjonalista
Już dwadzieścia lat temu pisałem, że pieczenie żywności w rękawach foliowych, może być zabójcze dla naszego zdrowia. Od temperatury 70 stopni zaczyna się wydzielanie...Czytaj całość
zobacz więcej komentarzy (7)

Programy Wirtualnej Polski

KOMENTARZE
(7)
Racjonalista
4 lata temu
Już dwadzieścia lat temu pisałem, że pieczenie żywności w rękawach foliowych, może być zabójcze dla naszego zdrowia. Od temperatury 70 stopni zaczyna się wydzielanie gazów z podgrzewanego polietylenu. Wszystkie te wydzieliny wnikają w mięso lub inne pieczone artykuły. Substancje te niosą z sobą śmierć UWAGA
Jana
4 lata temu
znowu kolejny głupi tytuł ..... litości!
Wika
4 lata temu
kupuje sie wedline ktora ma 100 procent miesa, a najlepiej robic samemu, upieczona karkoweczka albo schabik pychota, jest mnostwo mozliwosci, i wiesz, co jesz
123456&789
4 lata temu
Pisząc taki artykulik, wypadałoby najpierw samemu przećwiczyć to pieczenie, wówczas można pisać wiarygodnie. A tak wyszło coś w rodzaju trala la la.
Miszcz Redakt...
4 lata temu
Dziurawienie rękawa = pęknięty rękaw i wszystko rozlane po piekarniku. Efekt - syf i pieczenie bez rękawa... Gratuluje
Najnowsze komentarze (7)
Sjhd
4 lata temu
Niestety ale poprzednik ma rację, pieczenie w folii powinno być surowo zabronione. To po prostu zabija...
Wika
4 lata temu
kupuje sie wedline ktora ma 100 procent miesa, a najlepiej robic samemu, upieczona karkoweczka albo schabik pychota, jest mnostwo mozliwosci, i wiesz, co jesz
Miszcz Redakt...
4 lata temu
Dziurawienie rękawa = pęknięty rękaw i wszystko rozlane po piekarniku. Efekt - syf i pieczenie bez rękawa... Gratuluje
Racjonalista
4 lata temu
Już dwadzieścia lat temu pisałem, że pieczenie żywności w rękawach foliowych, może być zabójcze dla naszego zdrowia. Od temperatury 70 stopni zaczyna się wydzielanie gazów z podgrzewanego polietylenu. Wszystkie te wydzieliny wnikają w mięso lub inne pieczone artykuły. Substancje te niosą z sobą śmierć UWAGA
Jana
4 lata temu
znowu kolejny głupi tytuł ..... litości!
123456&789
4 lata temu
Pisząc taki artykulik, wypadałoby najpierw samemu przećwiczyć to pieczenie, wówczas można pisać wiarygodnie. A tak wyszło coś w rodzaju trala la la.
Ja
4 lata temu
Taaa, z mikroplastikiem.....