Idealne połączenie składników sprawia, że ta sałatka to niebo w gębie. Pieczony burak, kurczak, feta i aksamitny sos czosnkowy zaspokoi najbardziej wybrednego miłośnika tego typu przekąsek. I choć przygotowanie przepisu zajmie nam trochę czasu, to efekt będzie oszałamiający. Buraki przez godzinę leżakują w rozgrzany do 180 stopni Celsjusza piekarniku. Kawałki kurczaka smażymy na złoty kolor. Na sos czosnkowy będzie potrzebne 5 łyżek jogurtu greckiego i 2 łyżki majonezu. Nie zapominajmy o czosnku i soli. Do przezroczystej miski wkładamy upieczone i pokrojone w kostkę buraki. Następnie ładuje tam sałata lodowa, połowa naszego sosu i kurczak wraz z kukurydzą z puszki. Nie może zabraknąć ogórka otulonego sosem czosnkowym i w końcu fety oraz migdałów. Chcesz poznać więcej przepisów, zajrzyj na Swojskie jedzonko.