programy
kategorie

Pierekaczewnik. Przysmak ze wschodu Polski

Nie jest popularny na naszych stołach, choć uchodzi za lokalny rarytas. Pierekaczewnik to tatarskie danie, którego początki sięgają XIII w. Ta forma rolady to prawdziwy przysmak Podlasia, wpisany na Listę Produktów Tradycyjnych.
21 reakcji
9
6
6
Podziel się
Komentarze (6)
25-11-2019
Włodek
Danie Tatarskie a muzyczka ukraińska ? Jak tatarskie to wiadomo, że wieprzowiny nie dodają. Jeszcze macie jakieś ciekawe pomysły podkreślające, że nie rozumiecie o czym...Czytaj całość
zobacz więcej komentarzy (6)
Napisz komentarz
25-11-2019

WłodekDanie Tatarskie a muzyczka ukraińska ? Jak tatarskie to wiadomo, że wieprzowiny nie dodają. Jeszcze macie jakieś ciekawe pomysły podkreślające, że nie … Czytaj całość

25-11-2019

kobietaPierekaczewnik to danie mojej rodziny od wieków. Danie Tatarów Polskich. Mięso - nie wieprzowina, a baranina lub gęsina. Nie każdy umie przygotować z … Czytaj całość

26-11-2019

AhaPanie Włodku a możesz podpowiedzieć co to za melodia ,piosenka ?Bo Ukraińskie,rosyjskie melodie .... lubię nie tylko słuchać ...

Rozwiń komentarze (4)