Hit przydrożnych zajazdów, regionalnych restauracji i karczm. Choć z nazwy są węgierskie, to na Węgrzech są mało znaną potrawą. Natomiast w Polsce bardzo je lubimy i chyba trudno znaleźć kogoś, kto nie jadłby placków ziemniaczanych po węgiersku. Zobacz film.
ja raz zrobiłem placki z ziemniaków które zmieliłem w maszynce do mielenia mięsa tyle że na oczku chyba 3mm i powiem, że placki były smaczne chociaż przy wyrabianiu czuć było grudki to już po usmażeniu były genialne i takie polecam każdemu
Najnowsze komentarze (2)
444
5 lata temu
najlepsza jest litewska tarka ciorka
ja
5 lata temu
ja raz zrobiłem placki z ziemniaków które zmieliłem w maszynce do mielenia mięsa tyle że na oczku chyba 3mm i powiem, że placki były smaczne chociaż przy wyrabianiu czuć było grudki to już po usmażeniu były genialne i takie polecam każdemu