bDIVZwyI
bDIVZwyM
bDIVZwyQ
programy
kategorie
bDIVZwyJ

Produkty, które szkodzą sercu. Unikaj jak ognia

Choroby układu krążenia i serca, to najczęstsze przyczyny zgonów w Polsce. Choroby dotykające ten narząd, to cisi zabójcy, gdyż najczęściej dowiadujemy się o nich, kiedy jest już za późno. Niestety, powodem takiej sytuacji przede wszystkim jest niezdrowa dieta. Spożywane są różnego rodzaju produkty, które zawierają dużo cholesterolu, substancji słodzących, konserwantów, tłuszczów nasyconych, itd. To są składniki, które mają niszczycielski wpływ na serce. Aby móc uchronić swoje zdrowie i życie, oczywiście w pierwszej kolejności należy ograniczyć ilość spożywanych produktów, które zawierają wspomniane składniki. Oto przykłady produktów, których lepiej unikać lub przynajmniej ograniczyć.

23-01-2021
317 reakcji
90
187
40
Podziel się
Komentarze (40)
23-01-2021
RobertA gdzie produkty?
zobacz więcej komentarzy (40)

Programy Wirtualnej Polski

bDIVZwyV
KOMENTARZE
(40)
Robert
miesiąc temu
A gdzie produkty?
ojtam
miesiąc temu
Nie bądź drobiazgowy Robercie... Powiedział, co wiedział, zgarnął kasę i wystarczy. Przesyt wiedzą zabija ;-)))
Slono
miesiąc temu
Soli to walą wszędzie na potęgę. Nawet do granic możliwości.
bDIVZwzn
aga
miesiąc temu
Właśnie tłuszcze nasycone są zdrowe, typu masło, smalec...
AL-1
miesiąc temu
No tak , wierze w intencje naszej władzy i podatek cukrowy jest wprowadzony dbając o zdrowie ,, nasze zdrowie",i dlatego pije kole Czeską lub z Niemiec tam są zdrowe i tańsze........
Najnowsze komentarze (40)
wiech
miesiąc temu
Jakbym unikał jak ognia, to bym zamarzł.
emeryt
miesiąc temu
u mnie w pracy kiedys te red bule i im podobne koledzy pili na potege ,no ale sie zaczelo jeden 32 lata zawal a,za pare miesie nastepny zemdlal w pracy i jeszcze jeden ,wiec wszyscy przestali kupowc te puszki wzmacniajace li zrobil sie wiekszy spokoj
znafca
miesiąc temu
Czyli nic jeść nie można bo wszystko truje !
ZRZ byly SW
miesiąc temu
Mój dziadek zmarł w wieku 101 lat był wiejskim zabijaczem rocznie zabijal około 100szt trzody plus bydełko co daje średnią co 3 dni padał kaban śmiercią naturalną od obucha. Wiadomo jak to było kiedyś na świniobiciu okowity świerzonki i chleba ze świarzym smalcem nie żałowano sobie. Dziadek nigdy bezpośrednio nie pokalał się drobiem. Jedyne ryby głównie karp z własnego stawu ale taki miniumum 2-3kg. A przysmaj to wędzone podgardle pokrojone w około 1cm plasty i uprużone w bradrurze gdzie był w wytopioym tłuszczu moczony chleb. I tak dziadek dożył 101 lat nie lał za kołnierz i to okowita koło 60-70% którą sam robił a czy się bał chyba nie bo okoliczne pryncypoły komandanci milicji i cała klika zaopatrywała się u dziadka w mięso i okowite. Wieć pisanie że szkodzi można między bajki wsadzić co szkodzi to co dodają do żywności w celu tzw polepszenia fosforany, karageny błonniki spulchniacze anty zbrylacze i cała masa wszytkiego żeby szynka pięknie wyglądała i miała smak trawy. Sam jestem rzeźnikiem i po przejściu na emeryture z SW mam 80m zakładzik w którym produkuje wędliny wg receptur dziadka ojca pradziadka Mikołaja i kilku rzeźników z rodziny. A moich wędlini nie kupi się nigdzie bo nie sprzedsję wykupuje się u mnie warsztaty z robienia wędlin wpłaca dorowiznę od 1500 do 5000 na RDD który prowadzę i wszystko co jest zrobione można sobie zabrać. Ostatnie warsztaty "darczyńca" chal 2 szynki z nogą i 2 schaby w boczku wędzone na Zamojską nutę do tego wyszło troszke kiełbasy kaszanki i pasztetowej. Za warsztaty zapłacił 3000zł koszt surowca energii to 800zł a mój czas to frajda zabawa i pokazywanie dzieciaką jak się robi, poza tym zawsze w domu coś zostaje bo kto mnie rozliczy. A "darczyńca" już zarezerwował 2 terminy. A do produkcji używan tylko sól kamienna saletra cukier i przyprawy zależnie co robimy pieprz czosnek mairanek kminek kolendra kardamon jałowiec rozmaryn czosnek niedzwoedzi
dietetyk
miesiąc temu
Macie żreć szczaw, mirabelki a od święta mikę ryżu. Nie folgujcie sobie innymi produktami, bo nie odsyć, że są niezdrowe, to jeszcze zarezerowowane dla elity.
woda
miesiąc temu
Korek w pupe . Nagroda Nobla .
ignorant
miesiąc temu
są trzy rodzaje białej śmierci - 1. to cukier 2. to sól a 3. to NFZ
ghjghj
miesiąc temu
Proponuje, aby ludzie chorzy zjednoczyli się i wystosowali pozew zbiorowy przeciwko firmą, które ich tróją. Brak informacji o szkodliwym działaniu produktów na pewno będzie ważnym argumentem. Reklamy promują ten badziew jako coś super zdrowego w stylu- czynisz dobrze czujesz się dobrze itp. Ile jeszcze będziecie dawali się podtruwać? Będziecie się patrzeć jak wasze dzieci popełniają te sam błędy? Przecież to chore ! Jak można to akceptować?Trzeba skończyć z tą masową zagładą . Cukrem, aspartamem, pestycydami, antybiotykami i fluorem
bDIVZwzf
Sim
miesiąc temu
Proszę o statystykę, że w krajach jedzących najwięcej mięsa na świecie umiera najwięcej ludzi na serce. 2 pierwsze to - Belgia i Australia
zik
miesiąc temu
Gdzie te produkty ?
Pis
miesiąc temu
Co za pierdoły. Jem juz to wszystko 75 lat i wyniki mam znakomite.
taka akcja
miesiąc temu
Chyba powoli czas uciekać z tego portalu bo robi się drugi tvpis
ttt
miesiąc temu
nie zejdziesz nz zawał ale zejdziesz na nowotwór - niezła alternatywa
jaann
miesiąc temu
Cholesterol to nie tłuszcz a lipid z grupy steroidów zaliczany także do alkoholi. Jego pochodne występują w błonie każdej komórki zwierzęcej, działając na nią stabilizująco i decydując o wielu jej własnościach. Co zatem idzie nie możemy się go pozbyć. Dalej jego wiązanie w wątrobie jest określone fizjologicznie nie jest zatem szkodliwe. Nie zwiększa też ryzyka chorób naczyniowych bo nie może. Jest natomiast nośnikiem ale czy w złym kierunku. Tak i nie . A skoro tak i nie to czym jest ? Jest rusztowaniem to fakt . Czy zawsze kierunkowym to nawet zdobywcy nagrody Nobla tego nie wyjaśnili. Domniemam , że przyczyna chorób miażdżycowych jest inna niż li tylko wysoka zawartość cholesteroli w danym organizmie w jakimś czasie.
bDIVZwzH
bDIVZwyO
bDIVZwzO
bDIVZwzP