Młoda kapusta w kuchni to mnóstwo inspiracji na przekąski i dania. Najlepsza to ta zasmażana. Wspomnienia wracają z wizyt u babci i jej przepysznych przekąsek. I choć zazwyczaj babcie to gospodynie z ogromnym doświadczeniem w kuchni to z przepisem poradzi sobie nawet laik. Nie ma czego się obawiać przepis jest prosty i łatwy do wykonania. Zresztą zobaczcie sami. Chcesz zobaczyć więcej ciekawych przepisów, zajrzyj na Kuchnię Elexis. Młoda kapusta to jedno z tych warzyw, na które miłośnicy kuchennych uniesień czekają po zimie. Kapuśniak, bigos, gołąbki to tylko niektóre dania goszczące na naszych stołach w okresie wiosennym, w których nie może jej zabraknąć. Nie można zapomnieć również o młodej kapuście zasmażanej, która w połączeniu z cebulą i marchewką oraz kilkoma innymi dodatkami wyśmienicie smakuje.