programy
kategorie

Przepis na pyszne ciasto makowe z jabłkami i masą kokosową

Połączenie maku, jabłek i kandyzowanej skórki pomarańczowej doskonale sprawdzi się na świątecznym stole i nie tylko. Przepis jest naprawdę prosty! Niezwykle ważne jest, aby wstawić je na noc do lodówki i kroić dopiero na drugi dzień. Rodzina będzie zaskoczona niebanalnym połączeniem smaków. Na pewno wszyscy poproszą o dokładkę! Chcesz poznać więcej przepisów, zajrzyj na Swojskie jedzonko.

17-12-2021
213 reakcji
155
55
3
Podziel się
Komentarze (3)
17-12-2021
walterzawsze był makowiec, to i teraz będzie makowiec.! na inne ciasteczka mamy jeszcze co naj mniej 360 dni.
zobacz więcej komentarzy (3)

Programy Wirtualnej Polski

KOMENTARZE
(3)
walter
3 lata temu
zawsze był makowiec, to i teraz będzie makowiec.! na inne ciasteczka mamy jeszcze co naj mniej 360 dni.
Emeryt
3 lata temu
Jak będzie mnie stać na wigilijną kolację to bezie cud, a oni tu z ciastem....
Qwe
3 lata temu
To jest chyba 1500 kalorii najmniej, ile ludzie waza jak tak jedza? I tluszcz do ciasta i maka i budyn z maka i tluszcz do masy i kokosy, migdalyi znowu kostka masla…...i mnostwo cukru….wow…..ja robie to w wersji light i tez jest przepyszne…..biszkopt bez tluszczu, mysle , ze mozna dodac do niego mak zeby bylo bardziej bozonarodzeniowo, do tego jablka, kupuje gotowy sos jakblkowy, ale jak nie to mozna jabłka udusic samemu, dodaje galaretke jedna, zeby nie byly jablka zbyt twarde, biszkopt nasaczam, przekladam jablkami, na wierzchu daje ubita szklanke bitej smietany posypuje skorka pomarańczowa, pocietymi platkami migdalow, troche starta czekolada….i voila…..jest deser i niekoniecznie tak kaloryczny.
Najnowsze komentarze (3)
Qwe
3 lata temu
To jest chyba 1500 kalorii najmniej, ile ludzie waza jak tak jedza? I tluszcz do ciasta i maka i budyn z maka i tluszcz do masy i kokosy, migdalyi znowu kostka masla…...i mnostwo cukru….wow…..ja robie to w wersji light i tez jest przepyszne…..biszkopt bez tluszczu, mysle , ze mozna dodac do niego mak zeby bylo bardziej bozonarodzeniowo, do tego jablka, kupuje gotowy sos jakblkowy, ale jak nie to mozna jabłka udusic samemu, dodaje galaretke jedna, zeby nie byly jablka zbyt twarde, biszkopt nasaczam, przekladam jablkami, na wierzchu daje ubita szklanke bitej smietany posypuje skorka pomarańczowa, pocietymi platkami migdalow, troche starta czekolada….i voila…..jest deser i niekoniecznie tak kaloryczny.
walter
3 lata temu
zawsze był makowiec, to i teraz będzie makowiec.! na inne ciasteczka mamy jeszcze co naj mniej 360 dni.
Emeryt
3 lata temu
Jak będzie mnie stać na wigilijną kolację to bezie cud, a oni tu z ciastem....