Nie jest łatwo trafić na smaczne truskawki w sklepie, czy na targowisku. Unikniesz rozczarowania i wyrzucania spleśniałych zaraz po zakupie owoców, jeśli zwrócisz uwagę na kilka szczegółów. Po pierwsze kupuj truskawki dojrzewające w słońcu, a nie w szklarni. Warto dopytać sprzedawcę o pochodzenie owoców oraz czym były pryskane. Po drugie kupuj suche truskawki. Woda zgromadzona na owocach zwiększa prawdopodobieństwo, że część z nich będzie lada moment spleśniała. Po trzecie kolor owoców, też ma znaczenie. Te o ciemnoczerwonym kolorze będą najlepsze w smaku. Ostatnią radą będzie miejsce, w którym kupujemy truskawki. Prawdopodobnie te kupione na bazarku, będą pochodziły od lokalnych dostawców, a nawet prosto z pola. Soczyste i czerwone owoce są ucztą dla oka i kubków smakowych, a oprócz tego podnoszą libido. Truskawki dzięki wysokiej zawartości kwasu foliowego i witaminy B sprzyjają kobiecej płodności oraz powinny być elementem diety pań w ciąży. Wieczorna...
rozwiń