Doskonała propozycja na szybki obiad lub kolację na ciepło. Zapiekanki w tej wersji są po prostu pyszne - robi się je bardzo szybko, a znikają z talerza jeszcze szybciej. Do ich przygotowania możesz użyć pieczywa, które nie jest już pierwszej świeżości. Do tego dodaj pomidory, ser i inne dodatki. Ten sposób na śniadanie stanie się twoim ulubionym! Chcesz poznać więcej przepisów, zajrzyj na Swojskie jedzonko.
Zapamiętajcie, że chleb to życie.Nigdy nie wyrzuciłem chleba.Od lat kupuję chleb bez dodatków raz na tydzień i zamrażam po rozmrożeniu jest identyczny jak przed...Czytaj całość
Zapamiętajcie, że chleb to życie.Nigdy nie wyrzuciłem chleba.Od lat kupuję chleb bez dodatków raz na tydzień i zamrażam po rozmrożeniu jest identyczny jak przed zamrożeniem.Często rozmrażam w tosterze - pycha.
Ps.w latach wojny jak był chleb to już było dobrze.A jak był cukier to chleb na mokro jadło się z cukrem.Takie bywało moje śniadanie po wojnie.Cukie krzepi to prawda.Uprawiałem różne dziedziny sportu a kondycję miałem niesamowitą.Od pół wieku a może dłużej CUKIER JAKO TAKI NIE ISTNIEJE W MOIM JADŁOSPISIE.
Ojojoj
3 lata temu
Dopiero teraz ktoś to "wymyślił"? Stosuję od lat.
www
3 lata temu
czerstwy chleb mazenie dzisiaj po 3 trzech dniach tylko plesń
St
3 lata temu
Tego typu zapiekanki robiłem w latach 60 ubiegłego wieku ha ha ha
kalif
3 lata temu
A niedawno pisali, że jedzenie pomidorów na śniadanie może zrujnować zdrowie.
Najnowsze komentarze (14)
robo
3 lata temu
Zwykłe tosty, na konkursie mediaexperta byście odpadli w przedbiegach
Tomasz
3 lata temu
A gdzie ten przepis? Bo oprócz wspanialej zapowiedzi w kilku zdaniach nie ma tam nic.
mbeso
3 lata temu
To nie o zagospodarowanie czerstwego pieczywa chodzi, bo znamy to od lat, tylko o te pumaranczowe pazury, to one byly najwazniejsze i graly glowna role. A tak na serio, to kobita mogla sobie darowac, bo taki manicure robi sie na impreze, czy na jakies inne wyjscie, a nie do garow
Krzyś
3 lata temu
W ten sposób brytyjczycy lata temu wymyślili tosty - ale nowość!
Serio?
3 lata temu
Jak się dobrze gospodaruje to chleb nie zdąży sczerstwieć
Ona
3 lata temu
Czy tylko krytyka ? Może coś miłego a nie tylko wredność i hejt
Yoda
3 lata temu
Żadna nowość od 30 lat to robię ha ha więc o czym piszecie
Pozener
3 lata temu
Czerstwy chleb to znaczy świeży chleb nie wiem kto wymyślił,
że czerstwy to stary chleb, w dawniejszych czasach mówiono
o pannach, że mają czerstwą cerę t.z. młodo wyglądają.
Ewa
3 lata temu
35 lat temu już coś podobnego robiło się. To był sposób na kanapki po niezjedzenie kanapki po imprezie. Wiadomo jak wyglądały te kanapki- chleb/bułka - masło, a na to kawałek szynki, ser żółty, jako, pomidor, ogórek surowy/kiszony. Wystarczyło te przeszłe smakami kanapkami rano włożyć do piekarnika i…ale żarcie.
Do dziś tak robię
Radwanowiec
3 lata temu
Zapamiętajcie, że chleb to życie.Nigdy nie wyrzuciłem chleba.Od lat kupuję chleb bez dodatków raz na tydzień i zamrażam po rozmrożeniu jest identyczny jak przed zamrożeniem.Często rozmrażam w tosterze - pycha.
Ps.w latach wojny jak był chleb to już było dobrze.A jak był cukier to chleb na mokro jadło się z cukrem.Takie bywało moje śniadanie po wojnie.Cukie krzepi to prawda.Uprawiałem różne dziedziny sportu a kondycję miałem niesamowitą.Od pół wieku a może dłużej CUKIER JAKO TAKI NIE ISTNIEJE W MOIM JADŁOSPISIE.
www
3 lata temu
czerstwy chleb mazenie dzisiaj po 3 trzech dniach tylko plesń
St
3 lata temu
Tego typu zapiekanki robiłem w latach 60 ubiegłego wieku ha ha ha
kalif
3 lata temu
A niedawno pisali, że jedzenie pomidorów na śniadanie może zrujnować zdrowie.