programy
kategorie

Rzucę korporację i otworzę biznes? Oto najczęstsza przyczyna klęski

sez. 1, odc. 24
Wiele biznesów, szczególnie gastronomicznych, plajtuje po kilku miesiącach. Zakładane przez odchodzących z korporacji marzycieli nie sprawdzają się na dłuższą metę.... rozwiń
Tranksrypcja:Krzysztof...
rozwiń
O burgerach wiesz wszystko
Wraz ze swoim wspólnikiem Bogumił Jankiewicz m złożyliście największą sieć burgerowni w Polsce
Powiedz mi proszę
Co ma w sobie burger takiego
Że zdetronizował kebaba i jeszcze raz po prostu Narodowym polskim daniu
Czy Narodowym To może za dużo powiedziane
Efekty
Burger cieszycie giganty
Popularność
I wszystko wtedy na torze
Będzie jeszcze bardziej popularne
Pytam się dlatego że jest to dosyć
Pożywne
Posiłek bo Burger też trochę jest kanapkowa ale nie jest stricte małą kanapę do stacji benzynowej
Jest ona wartościowym
Sądzę że tak
To się bardzo podoba ludziom
Jest bardzo smaczny
Ma lepsze mięso nie jest to wieprzowina tak tylko jest to wołowina więc
Tiesto
Dobre bardziej pożywne jest najwięcej białka w historii początki średniowiecznego biznesu w Polsce wyglądają tak
Pracujesz w korpo
Mam dosyć już wszystkie oszczędności które mam w lokal po kilku miesiącach plajtuje dlaczego
Tam się udało trochę chyba za bardzo będzie gdzieś tak myślał marzeniami
Smażenie stworzenia takiego idealnego miejsca
Tata
A może nie do końca po prostu zdają sobie
W prawo z czym to się wiąże realnie że to ważne że
Bo przez miesiąc można jeszcze funkcjonować się starać o 3:00 nad ranem ale jednak już
To prawda No bo ja też pamiętam z początku po naszym pierwszym lokalem stacjonarny potem w Food trucku
Przed chwilą byliśmy też w Warszawie Powiśle
Pop-up Store i pojawiliśmy się tutaj potem na tym zrobię to pod
Takie pierwsze lokaty
Trieste to dziś
6
Pół roku
Jestem pamiętam bo mieszkałem wtedy całkiem blisko
Na Wiejskiej i
Wtedy ja zażądałem głównie
Nie tym lekarzem
Gadałem otwierałem
Trudne bo trzeba zamknąć
Weekend o 4:00
Rozliczyć na pracowniku
To wszystko sprawdzić
Przypilnować żeby
Posprzątali operować dostawy
To jest bardzo bardzo dużo gdzieś
Pracy tak
Proszę jak ktoś zaczyna bo powiedz mi potem jak lokal z mojego święta u nas można
Tak cię pozwoli
Madera
Tak ale to
Jest to pewnego rodzaju koszty więc
Wreszcie faktycznie będzie sobie nie zdaje sprawy tak idealizuje ten biznes restauracyjny że otworzę kawiarnia otworzę restauracje
No bo to jest taka piękna wizja No kto by nie chciał mieć restauracji tak jak można zapraszać
Swoich znajomych
Gościu zrobić dobrą relację nowszy
Wszystko pięknie ale
No właśnie rotacja pracowników jest przecież zawsze była i jest będzie Prawdopodobnie bardzo wysoka akurat w Polsce
Czy zdarzyło wam się że na przykład z dnia na dzień nie pracował jakieś powiedzieć pracownik mamy bardzo bardzo dużo
Naprawdę super pracownik
Ale zależne tylko faktycznie i to pewnie w jakimś
Całkiem spory wracacie takie osoby właśnie jak mówisz że
Ja też takie dostałem sms-a nie wiem o 23:00
Tarot jutro nie przychodzę do pracy i co wtedy
Taksówka coś wymyślić albo samemu załatać tą dziurę kolokwialnie mówiąc
Albo albo albo
Zamknąć
Tak więc najczęściej same musiała całą szukało się jakiś
To jest inny wymiar
Stryszek Marka gdzieś urosła to jest trochę łatwiej wtedy z jakby większa lojalnosciowa tego pracownika w trakcie od o pracę stabil
A coś jak przychodził to w ogóle do Food Trucka na przykład bo na jutro
Dlaczego
Pracownicy Ogrodzieniec ul i tam za bardzo taki stabilność
Ja też potrafię
Stół jak jest to nowość w Polsce mi za bardzo ktoś
Nie wiedział o co chodzi
To było bardziej przewidywane nie do kultowego Food Trucka i go znam
Takiego właśnie mówisz Kalifornii
Tylko to bardziej przyrównane do
Przyczepy zapiekanki tak stojącej pod
Ile pieniędzy trzeba mieć na
Start według ciebie
Zależy jaki znak ma dużo a potem jeszcze więcej ale
Dziękuję za odpowiedź
Żeby otworzyć Food Trucka restauracje czy Czy od raka koszacka tak
ATT Stary Rynek powiem się bardzo zmienia bo możemy sobie kupić jakiegoś starego Food Trucka własnym są
Tamten go wyremontować
I wtedy pewnie kilkadziesiąt
Te pierwsze po traktat jakie tak
Tak jak mówię jakieś pisaliśmy
Złotych to pekińskiej kilka
A10
Ale potem pewnie jeszcze drugie tyle tnie 3 razy tyle podczas jego eksploatacji Wyłącz się
Remonty in
Jakbyśmy się takiego profesjonalnego Food Trucka zamówić coś
Firmy
Trochę specjalizuje to to 202
Takiego chłopaka
Kiedy zazwyczaj to się odbija
Kiedy to się odbija się Kiedy zaczynamy zarabiać czy Kiedy zaczynamy zarabiać rację u nas większość
Przypadków jest tak że zaczyna
Być praktycznie od pierwszego drugiego miesiąca Tak jeśli się nie zaczyna zarabiać to znaczy że coś jest
Nie tak
Aczkolwiek mamy też historię takich lokali gdzie coś
Było fakty
Tak udało się to
Prawie ten lokal zaczął potem jak wracałem
Co może być nie tak
Zawsze można to jest nieźle wybrać miejsc
A kto taki taki
Inna opcja
Druga opcja powiedz
Nie do końca być reklamowany w jakim
Na najczęściej są to też problem właśnie takie trochę personalne czyli
Pracownikami tak czy jakość obsługi Jakoś tego produktu który dziś
Wydane tego burgera to sam
Też bardzo teraz
Specjalizowane osoby żeby
Teraz robiła na na dobrym poziomie A skąd na przykład wiecie
Rzeczywiście to wtedy 2012 roku a teraz na przykład pierwszy lokal
Ile trzeba zasobów pizza Jak zrobić
Nie wiedzieliśmy na 200 trzeba było tego nauczyć Czyli poznać właśnie to jakie tlenowe ma maksymalną przez
Powstawać tak ale jak on ma coś minimalną
Jeszcze dochodziła taka rzecz jak jak sezonowość
Tak naprawdę tutaj wrażliwość pod kątem pogody
Pada deszcz
Spoko to możemy się zamknąć tak jak z restauracji tak nie jem
Ale też jakie
Jaka pogoda no to jest trudniej
Więc no
Udało się jakoś to opanować ale Zdarzały się tak
Duża impreza dla dla juwenalii
Miało być pomysł dodałem to już nie wiadomo co i tak dalej
I okazało się że niestety są
Narzekali że jak będzie za drogo ale ten Burger był na niezbyt drogi
Naj dużo towaru nie chce
Musiało zostać
Utylizowane kotek
Nie było wyjścia
0
0
Podziel się
Komentarze (0)
Napisz komentarz