programy
kategorie

Sałatka z mortadeli. Tanio, prosto i szybko

Sałatka z mortadeli to tani i szybki sposób na wyśmienitą przekąskę. Starsi Polacy pamiętają ją z czasów PRL-u. Wtedy to właśnie sałatkę można było skosztować na większości domówek w Polsce. Jeśli chcesz poznać więcej ciekawych przepisów, wejdź na kanał Smakowite Dania. Mortadela to włoska kiełbasa pochodząca z Bolonii. W PRL-u kojarzona była głównie z wędliną dla ubogich. Któż nie pamięta kotletów z mortadeli w panierce z bułki tartej. Warto jednak zwrócić uwagę na sałatkę z dodatkiem mortadeli. Doskonałe połączenie składników z pewnością zaskoczy nie jednego miłośnika sałatkowych inspiracji.

29-03-2021
0
0
13
Podziel się
Komentarze (13)
29-03-2021
KirkeNie jednego, albo niejednego. To zależy od ilości ukończonych klas szkoły podstawowej.
zobacz więcej komentarzy (13)

Programy Wirtualnej Polski

KOMENTARZE
(13)
Kirke
4 lata temu
Nie jednego, albo niejednego. To zależy od ilości ukończonych klas szkoły podstawowej.
Kirke
4 lata temu
Nie jednego, albo niejednego. To zależy od ilości ukończonych klas szkoły podstawowej.
do kirke
4 lata temu
Przyganiał kocioł garnkowi . Klasy szkoły postawowej - są policzalne więc nie o ilości mowa :)) Ale to było w tej, do której nie dotarłaś/eś
zdrowożyć
4 lata temu
A jak zdrowo, z mortadelą ale polską! Dla ubogich, taki fastfood. Nie ośmieszajcie się.
bezpartyjny w...
4 lata temu
Dodać mortadelę ale jaką ??? Pamietam ten smak dzisiaj to raczej masa jak na parówki wpakowana w duży "flak" .Nawet nikt nie jest w stanie zrobić takiej jak w PRL- dlaczego ??? Bo normy żywności były bardziej rygorystyczne . MORTADELOWYM SKRYTOŻERCOM mówię smacznego.
Najnowsze komentarze (13)
L.W.
4 lata temu
W PRL-em tom mortadelem jedlem w niedzielem
zoo
4 lata temu
Mortadela w PRL to było coś najtańszego, obrzydliwego i była gorsza od zwyczajnej, która odbijała się starym łojem. Jak czytam o tych smakach PRL to widzę zakrwawione pieńki do dzielenia mięsa na widoku klientów, wnoszone połówki zwierząt do sklepów, czuję śmierdzące na jedną ścierową nutę "garmaże", cuchnące zieleniaki ze smutną uschniętą botwinką i spożywczaki. O czym wy piszecie? Te wasze babcie wyrwane z wsi zabitych dechami, którym praca na trzy zmiany i mieszkanie w 4 osoby na 30 m kw dawały poczucie, że stały się "paniami". Ratunku, obudźcie się PRL to było samo zło. Teraz zaczyna być podobnie.
miki
4 lata temu
Fujjjj bleeeeeeeeee
ah aha
4 lata temu
Sałatka z mortadeli jest idealna na MomParty które każdy może zrobić w sobotę dla czterech osób jeśli tylko jest w portfelu do wydania 30zł i blisko do Biedronki.
Hej
4 lata temu
Dzieki za porzepis.Super salatka ,bardzo prosta i szybko ja sie robi. Smakuje wysmienicie.
bezpartyjny w...
4 lata temu
Dodać mortadelę ale jaką ??? Pamietam ten smak dzisiaj to raczej masa jak na parówki wpakowana w duży "flak" .Nawet nikt nie jest w stanie zrobić takiej jak w PRL- dlaczego ??? Bo normy żywności były bardziej rygorystyczne . MORTADELOWYM SKRYTOŻERCOM mówię smacznego.
Tfu
4 lata temu
Polskiej mortadeli to bym nawet psu do jedzenia nie dal. Za bardzo kocham zwierzeta.
do kirke
4 lata temu
Przyganiał kocioł garnkowi . Klasy szkoły postawowej - są policzalne więc nie o ilości mowa :)) Ale to było w tej, do której nie dotarłaś/eś
magdalena
4 lata temu
a gdzie przepis?????
emeryt
4 lata temu
Kocham to jak prezenter najpierw kroi np. ziemniaki po plasterku w kostkę pokazując każdy plasterek żeby było wiadomo że wszystkie muszą być w kostkę a następnie przekłada z deski do miski po trzy zamiast zgarną wszystkie na raz żeby było szybciej o stanie deski do krojenie nie wspominam bo wstyd
zdrowożyć
4 lata temu
A jak zdrowo, z mortadelą ale polską! Dla ubogich, taki fastfood. Nie ośmieszajcie się.
Kirke
4 lata temu
Nie jednego, albo niejednego. To zależy od ilości ukończonych klas szkoły podstawowej.
Kirke
4 lata temu
Nie jednego, albo niejednego. To zależy od ilości ukończonych klas szkoły podstawowej.