programy
kategorie

Schabowy z pieczonymi jabłkami i szałwią

2 kotlety schabowe z kością1/2 łyżeczki ziela angielskiego1 laska cynamonu1 łyżka majerankusól morskapieprz czarny2 duże łyżki oleju1 jabłko1 czerwona cebula150 ml cydru1 łyżeczka musztardy sarepskiej1 łyżka masłaszałwiatymianek

02-06-2018
Tranksrypcja:Siemanko witam w mojej kuchni dzisiaj przygotowałam sobie fa...
rozwiń
Z pieczonymi jabłkami
Z cebulą w fajnym sosie z dodatkiem szałwii
I dzisiaj właśnie zrobimy sobie takiego schaba na kości
Tak więc zapraszam
Na samym początku moje kotleciki musimy sobie zamarynować robimy marynatę
I marynata jest naprawdę bardzo fajna Bo tutaj mamy kotlety
Czyli wieprzowinę
I mamy jabłka chcemy żeby to było wszystko takie fajne i słodkie w połączeniu
Więc
Musimy dodać ziele angielskie najlepiej mielone
Tak
I dodajemy nie za dużo tego ziela angielskiego troszeczkę
Półrzeczki
Fajne korzenne smaki o to nam tutaj chodzi
Do czego dodajemy cynamon oczywiście nie dodajemy zbyt dużo cynamonu i też
Nie dodajemy tego cynamonu w proszku tylko całe laski cynamonu jedną laskę
Bo nie chcemy żeby nam z tego wyszło a może nawet pół
Zobaczycie
Tak
I gniecie my
Synu nie Bójcie się dodawać cynamonu do waszych potraw
Szczególnie do wieprzowiny kiedy mamy takie połączenia jak jabłka
Bo to naprawdę tylko
Podbije nam te wszystkie smaki
No i następnie majeranek
Majeranku tutaj możemy dać dość dużo bo wieprzowina
Się go nie boi
Dobra jedną taką buźkę bym powiedział
No i co do tego
Sól i pieprz
Prosta sprawa
Tak
Dodajemy dość dużo czarnego pieprzu
Tyle nam wystarczy
Tak ja uwielbiam pieprz świeżo mielony więc zawsze dużo daje trochę soli morskiej
Coś jeszcze
Mam musztardę ale to później do zagęszczenia naszego sosu
Dajemy tutaj
Taką łyżkę oleju
I zanurzamy nasze kotleciki
W tej oto marynacie
Nie Bójcie się tego cynamonu bo ten cynamon później możemy wyciągnąć Tak więc to nie jest żaden problem
On przyjdzie tylko puścić twoje takie aromaty
I sprawa jest cała gotowa
Dobrze
To sobie zostawmy z boku te kotleciki
Tutaj
I przejdźmy do naszych dodatków
Kiedy nasze mięso się marynuje w tym momencie możemy nagrzać patelnię bo tak naprawdę
Przygotowanie takiego schabu to jest kilka chwil
Nie musicie się tutaj męczyć z panierka
Ubrudzić naczyń
Tylko zrobić coś w innym stylu Słuchajcie
A wieprzowina uwielbia jabłka
I uwielbiam słodkie dodatki tak jak morele
Czy nawet rodzynki
Śliwki przecież robimy schab ze śliwkami też jest na moim kanale
Zobaczcie sobie jaki fajny przygotowałem A ostatnio nawet pani w butiku pytała mnie bo zrobiła takie rolad
Płatki ze schabu i wyszły jej strasznie Takie suche i pytała się co
Dlaczego
Otwórz mięso schabowe jest takie że powinno być szybko robione szybko pogoda
Bo inaczej faktycznie ten schab jest dziś suchy jeżeli mi go szybko podsmażamy zostawimy gdzieś z boku IP
Później dodamy tylko dodatki
No to to mięso jest soczyste w środku Nie może tego schaba przesuszyć
To jest cała sztuka tego wszystkiego
Dobra
Patelnia
Musi być bardzo nagrzana więc jeszcze chwileczkę sobie poczekamy
I w tym momencie możemy jeszcze dodać czerwoną cebulę fajne
Słodkie takie dodatki tutaj idą do tego
A jak będziecie
Wszystko mam przygotowane
I w tym momencie zajmiemy się tylko i wyłącznie gotowaniem
Przygotujcie sobie już ziemniaczki i Przygotujcie sobie już jakieś inne dodatki bardzo jest ważne to żeby patelnia była Megane
Nagrzana chce mnie zamknąć topory
I chcemy żeby nasz Schab był bardzo soczysty
I żeby nie puszczał zbyt wielu soków
Więc na tak rozgrzaną patelnie nie dajemy oleju bo oczywiście ten schab już był w oleju
Usłyszycie to
Test idealny dźwięk
To znaczy
Jedenastka
Fajnie nam się tutaj podsmażyć
I czekamy nie dodajemy żadnych dodatków w tym momencie bo nie chcemy żeby one puściły wodę nie przeszkadzamy mów
Smażymy na takiej patelni albo możecie też to zrobić na grillu przez około 4 minuty z każdej
Elektrony
I po czterech minutach możemy przewrócić nasze kotlety zobacz jak one wyglądają
Wyglądają majestatycznie
I znowu czekamy 4 minuty
Kiedy nasz skarb jest już gotowy piękny fajny mięciutki zostawmy go tutaj na patelni
I dodajemy w tym momencie
Czerwoną cebulkę
O
Tak
Jak ona się tak lekko rozwali to będzie fajny taki pomysł
Niech ona się tutaj lekko też podsmażyć
I wrzucamy nasze jabłuszka
Tak zobaczcie
Piękna sprawa
A to chyba ktoś mi zjadł
Kawałek jabłka
Mój schab jest już gotowy więc nie będziemy go zbyt długo trzymać na tej patelni
Zostawmy go tutaj na około 8:02 cię zrobimy sobie do tego sos
A w tym momencie ten schab będzie miał czas żeby odpocząć
Więc Zostawiamy to tutaj
I na tej naszej patelni dodajemy całą marynatę
Bo szkoda nam tych przypraw które dodaliśmy
Od tego się nie wyrzuca to będzie podstawa naszego sosu
Ptak
Mieszamy to wszystko razem
No i widać że już cebulka zmiękła jabłka też
Dodajemy do tego trochę cydru
Mieszamy
Wygląda niesamowicie zjawiskowo
Do tego dodamy żeby zagęścić trochę musztardy sarepskiej
Bo ona nam zagęści
Ten cały tą całą potrawę ten cały sos
Mieszamy sobie to wszystko razem
Iza gotujemy sobie ten sos po prostu za gotujmy
Niech ta musztarda się rozpuści
I kiedy sosik jest już prawie gotowy to na samym końcu dodajemy zimne masło
I rozpuszczamy je sobie
Ściągamy z patelni to wszystko
Dodajemy to masło mieszamy i tutaj mam kilka świeżych ziół szałwie na przykład
Szałwia fantastycznie
Idealnie komponuje się właśnie z naszą wieprzowiną
I tylko
Mieszamy to masło
Nie bo ona tam zawiesiło nasz
Popatrz jony się rozpuszcza zagęszczoną sos
W tym samym czasie
Wchodzi nam w ten sos
I
Możemy już podawać naszego schabowego
Zobaczycie
Schab
Grillowany z jabłkami
Test niesamowita propozycja którą możecie wykonać w zaledwie kilka chwil
U was w domu
Nie musicie się bawić w żadne panierowanie tylko macie idealne danie
I na pewno zaskoczy cię całą rodzinę i wszystkich znajomych
Popatrzcie
Dobrze
Ja wam dziękuję bardzo Przygotujcie sobie taki schab
Pieczony
W sosie musztardowym
Z jabłkami i z tą fantastyczną z cebulką
0
0
0
Podziel się
Komentarze (0)

Programy Wirtualnej Polski

KOMENTARZE
(0)