programy
kategorie

Sekrety idealnych karnawałowych faworków

Faworki są nierozłącznym elementem karnawału. Mają różne nazwy - chrust, chruściki, kreple. Niezależnie od nazwy - posypane cukrem pudrem - zawsze smakują tak samo dobrze. Mistrzowie cukiernictwa mówią też o dodatkowym, „tajnym” składniku – occie. Dzięki niemu faworki nie wchłoną tyle tłuszczu. Najlepiej smakują, kiedy ciasto jest cienko rozwałkowane. Im ciasto jest grubsze, tym faworki będą twardsze. Faworki smażymy koniecznie na smalcu. Wrzucamy je krótko, wyjmując na ręcznik, gdy będą słomiane. Najlepiej smakują kiedy są świeże. Jeśli chcemy przechowywać faworki to szczelnie, unikając wilgoci.

28-01-2020
56 reakcji
29
27
0
Podziel się
Komentarze (0)

Programy Wirtualnej Polski

KOMENTARZE
(0)