programy
kategorie

Sekrety mięsa baraniego. Pomaga przy podwyższonym cholesterolu

Baranina nie jest w Polsce zbyt popularna, przez co nie znamy dobrze jej właściwości. Oto kilka faktów, które sprawią, że przychylniej popatrzymy na to mięso. Baranina to ogromne źródło fosforu, żelaza, potasu, cynku, siarki oraz witamin z grupy B. Dodatkowo, organizmy owiec wytwarzają kwasy orotowe, które wykorzystuje się w produkcji leków.

26-02-2020
Tranksrypcja:
rozwiń
Polomarket
117 reakcji
54
11
52
Podziel się
Komentarze (52)
02-03-2020
Żołnierz
Równie niedoceniany jest kawior i argentyńska wołowina, bażanty i strusie😂😂😂 Może autor artykułu kosmita wyląduje na Ziemię i popatrzy na zarobki Kowalskiego i...Czytaj całość
zobacz więcej komentarzy (52)

Programy Wirtualnej Polski

KOMENTARZE
(52)
Żołnierz
4 lata temu
Równie niedoceniany jest kawior i argentyńska wołowina, bażanty i strusie😂😂😂 Może autor artykułu kosmita wyląduje na Ziemię i popatrzy na zarobki Kowalskiego i ceny..... Więcej takich autorów a baranina będzie bardziej doceniana bo będzi znacznie tańsza😜
RODO
4 lata temu
A cena z kosmosu !
polak z Sydne...
4 lata temu
W Australii poglowie owiec wynosi okolo 75 milionow. Poniewaz poglowie powieksza sie przecietnie o 65-66% rocznie aby nie doptowadzic do katstrofy ekologicznej kazdego roku musi byc wybite okolo 50 milionow sztuk baranow i owiec. W zwiazku z tym jadamy zazwyczaj mloda mieso z jagniat bo strasze owce w wieku powyze 2 lat sa sprzedawane do krajow arabskich. Wspaniale miesko i smaczne. Polecam jezeli kogos stac jadac mieso z jagniat ktore jeszce nigdy sie nie wykocily.
fzgb
4 lata temu
bardzo chętnie będę jadła baraninę, tylko dlaczego kilogram kosztuje ponad 100 złotych
Waldi
4 lata temu
Wszystkie artykuły o zaletach baraniny ze względu na cenę i nasze dochody można między bajki włożyć .Chciała by dusza do raju ale pieniążki nie dają .
Najnowsze komentarze (52)
beeeeeeeeeeee
4 lata temu
Ciekawe? Homar, przegrzebki i ośmiorniczki także nieznane? Dlaczego Polacy tak mało tego jedzą? "Redaktorze" nie drwij z Polaków. Nie wciskaj CIEMNOTY. Gdy baranina będzie za 18-22zł/kg; to każdy chętnie kupi.I będzie wcinał, że Mu uszy odpadną.
paszeko
4 lata temu
hahaha.moja babcia wiedziala o tym juz dawno.a najlepsze ze jej babcia to mowila!
MICHAL
4 lata temu
dawać steki texańskie ….ociekające tłuszczem frytki, ser, kawa, cola i raj na ziemi
ROLNIK
4 lata temu
1KG BARANINY Z NOWEJ ZELANDI KOSZTUJE PRZESZLO 100ZL/KG!!..BO POLSKĄ HODOWLE BARANINY ZNISZCZONO Z 6 MILIONOW OWIEC ZA KOMUNY DO 100TYS Z TERAZ!!!
as
4 lata temu
W PRL było w kraju około 4,5 mln owiec, wiec baranina była w sklepach dostepna. W wolnej Polsce jest około 450 tysiecy owiec a krów nie posiada 80 % godpodasrstw, obecnie baraniny nie ma w sklepach, a chętnie kupiłbym ją .
Michał
4 lata temu
Autor artykułu jest chyba kosmitą i nie rozumie polskich realiów . Niech zapyta dlaczego Polacy nie jedzą na co dzień homarów , kawioru itp. A pewnie jako kosmita ma oczy zarośnięte i nie widzi CEN .
Turystka
4 lata temu
Na wycieczce w Zakopanem przewodnik mowil ,ze gorale wykorzystywali tylko skory a mieso zakopywali. Teraz jest w modzie jedzenie jagnieciny mniej baraniny to sie reklamuje ,ze jest zdrowa. Baranina jest tlusta a tluste mieso nie jest zdrowe.
Polak
4 lata temu
Baranina czyli mięso z PiS-owca.
Waldi
4 lata temu
Wszystkie artykuły o zaletach baraniny ze względu na cenę i nasze dochody można między bajki włożyć .Chciała by dusza do raju ale pieniążki nie dają .
miłego Creutz...
4 lata temu
Należy przypomnieć chorobę wściekłych krów, owce też na nią zapadały.
warszawianka ...
4 lata temu
Ja uwielbiam, ale jagnięcinę, nie baraninę z dorosłych sztuk. Często robię pieczeń z udźca jagnięcego, kotleciki z combra, kołduny, które potem mrożę. Nawet rosół jagnięcy jest świetny. Czasem robię nawet klasyczny płow samarkandzki. Do tego mnóstwo warzyw, sałatki. Jagnięcinę zamawiam w prywatnej masarni. Przywożą mi na zamówienie. Doskonałe, smaczne mięso. Umiem to wszystko przyrządzić. Nauczyła mnie tego mama.
Dorsaj
4 lata temu
Chętnie, ale za cenę około 20zł/kg...inaczej podziękuję i posmakuję baraniny na wakacjach za granicą.
rycg=hul3
4 lata temu
CENA BARANINY W POLSCE JEST NAJWYŻSZA NA ŚWIECIE!!!. ZOBACZCIE ILE KOSZTUJE W SZWAJCARII?!!!! - TO WAM WARY OPADNĄ!!!. HEJ!!!.
jag
4 lata temu
Osoby, które cenią swoje zdrowie powinny spożywać jagnięcinę, względnie baraninę, jest to jedyne mięso zwierząt gospodarskich, które ma właściwości antyrakowe, antymiażdżycowe, reguluje poziom cholesterolu. Owce jako jedyne ze zwierząt gosp. wcale nie chorują na nowotwory! Ceny też są przystępne-polecam FACE: jagniecinatalerzu