programy
kategorie

Smaczne i proste przepisy na pasty z rzodkiewki. Wykorzystasz korzeń oraz liście

Pasta do pieczywa to jeden z najlepszych pomysłów na lekkie i zdrowe śniadanie. Do przygotowania idealnie nada się np. rzodkiewka. To smaczne warzywo zaczynamy siać w ogródku już wczesną wiosną i po upływie zaledwie miesiąca możemy cieszyć się jej wyjątkowym smakiem. Rzodkiewka będzie dobrym wyborem także z powodu niskiej zawartości kalorii oraz posiadania wielu witamin i składników odżywczych. Wcale nie trzeba używać jej do popularnego i tradycyjnego twarogu, można śmiało poeksperymentować. Co ciekawe, liści rzodkiewki również można użyć w kuchni. Posłużą jako ważny składnik jednej z past. Oznacza to, że zarówno korzeń jak i liście zostaną wykorzystane w całości. Nic się nie zmarnuje. Większość potrzebnych składników z pewnością masz już w domu. Oto przepis na pastę jajeczną z rzodkiewką oraz pastę z liści rzodkiewki.

17-05-2021
0
0
4
Podziel się
Komentarze (4)
18-05-2021
TamiNic się nie marnuje, liście zjada królik;-)
zobacz więcej komentarzy (4)

Programy Wirtualnej Polski

KOMENTARZE
(4)
Tami
4 lata temu
Nic się nie marnuje, liście zjada królik;-)
minister
4 lata temu
użyj pasty do obuwia
Marek
4 lata temu
Ale co pokazuje ten film w zwolnionym tempie? Bo nie wiem jak się ma do przepisu? Rzodkiewka ma spadać w zwolnionym tempie i wtedy jest lepsza w smaku? Czy woda ma lecieć wolno to będzie bardziej czysta?
pawel
4 lata temu
do jajecznicy dodaję jajka ...jest super !
Najnowsze komentarze (4)
pawel
4 lata temu
do jajecznicy dodaję jajka ...jest super !
Marek
4 lata temu
Ale co pokazuje ten film w zwolnionym tempie? Bo nie wiem jak się ma do przepisu? Rzodkiewka ma spadać w zwolnionym tempie i wtedy jest lepsza w smaku? Czy woda ma lecieć wolno to będzie bardziej czysta?
Tami
4 lata temu
Nic się nie marnuje, liście zjada królik;-)
minister
4 lata temu
użyj pasty do obuwia