programy
kategorie
Smacznego
Materiał powstał przy współpracy z Lipton

Smacznego: przepis na budyń jaglany z marakują

sez. 4, odc. 5

Produkty potrzebne do przygotowania budyniu jaglanego z marakują: 70 g kaszy jaglanej, 200 ml wody, szczypta soli, 40 ml mleka kokosowego, 110 ml mleka migdałowego,...

rozwiń
Tranksrypcja:Cześć Dzisiaj pokażę Wam Jak przygotować pyszny i sycący bud...
rozwiń
do sklepu kupić saszetka budyniu a następnie postępować zgodnie z na opakowaniu Nic
z tych rzeczy mój budyń będzie zawierał kaszę jaglaną i ta kasza jaglana zostanie przełamana
kwaśną tą marakui do użycia tego zainspirowała mnie herbatka ziołowa
Czy jesteście gotowi na kulinarną przygodę zapnijcie pasy zaczynamy
przygotowywanie
dzisiejszego
przepisu rozpocznę od ugotowania kaszy jaglanej od razu na samym początku inaczej
że proporcje których użyje kasza versus woda nadają się tak naprawdę tylko do
tego przepisu Jeśli chcielibyście ugotować kaszę jaglaną na przykład do obiadu na sypko to w
tym przypadku jest zdecydowanie za dużo ale
do dzieła kasza jaglana woda i odrobina stoi i gotuje kaszę
musi
nam się teraz
ugotować a nawet rozgotować i w tym czasie rozkroje
2 marakuję i wyjmę z nich to co najlepsze No i co najważniejsze i przełożę do miseczki ten
ją że będzie potrzebny nam już do gotowego budyniu jaglanego
kasza
jaglana
jest już ugotowana
przekładam ją do blendera kielichowego do
środka dolewam jeszcze mleko migdałowe mleko
kokosowe tłuszcz całość
Wystarczy bardzo dokładnie zmiksować około 5 minut dzięki temu konsystencja
będzie Aksamitna jeśli nie posiadacie blendera kielichowego to na spokojnie Poradzicie sobie też przy
użyciu blendera żyrafa możliwe że budyń nie będzie tak aksamitne ale nadal będzie pyszny blendujemy
i przekładamy do miseczek najpierw budyniową masę a później świeżą
marakuję
Dzięki
połączeniom różnych smaków i struktur dzisiejszy przepis jest mocnym
konkurentem dla budyniu który pamiętamy jeszcze z dzieciństwa jest
ciepła eksperymentować to śmiało przepis już
macie smacznego
0
0
0
Podziel się
Komentarze (0)