programy
kategorie
Smacznego
Materiał powstał przy współpracy z Pepco Poland Sp. z o.o.

Smacznego! Przepis na różowe naleśniki

sez. 2, odc. 1

Smacznego, to program pełen pomysłów na pyszne i zdrowe przepisy kulinarne. Każdy materiał wideo, to kilkuminutowa pigułka inspiracji, smaku i zapachu! Smacznego, to...

rozwiń
Tranksrypcja:Cześć co jest zarazem słodkie i różowe nie nie są to jednoro...
rozwiń
i cienkie różowe naleśniki które zaskakują nie tylko Małym Księciu ale również dorosłym Przygotujcie
jej dzisiaj razem ze mną przygotowanie
przepisu
a
rozpocznę od rozpuszczania masła klarowanego na patelni a jeśli opadają i mowa to
ja wybrałam taką która jest dedykowana smażenie naleśników czyli jest idealnie wyprofilowana lekka i ma
wygodną rączkę Uwierzcie Jeśli chociaż raz 8:00 życie naleśniki na takiej patelni więcej
nie wrócicie do standardowej opis o
masie Klarą chwilę zapominamy a skupiamy się na masie naleśnikowej do
przygotowania której potrzebujemy dwóch
jajek pół
szklanki mąki ryżowej i
pół szklanki mąki ziemniaczanej Zauważcie że żadna z tych moich nie
zawiera glutenu dlatego naleśniki będą oczywiście bezglutenowe do tego użyjemy trzech czwartych
szklanki napoju owsiane oczywiście Możecie zastąpić go zwykłym mlekiem to
sól podkręci nam również smak naleśników siedzą nigdy tego nie widzicie Ale z tych i uwierzyć
na słowo saniment teraz Przypominamy sobie o maśle klarowanym dlaczego dopiero w tym momencie ponieważ nie może ono być zbyt
gorące ponieważ zaczną Nam się po prostu jajka tego nie chcemy w tym momencie dwie
łyżki masła klarowanego idealnie obdarzony został
ostatni magiczny składnik do dodania Tak to ten który zabarwi naszą masę na kolor różowy
sok z buraków ale spokojnie wszyscy ci którzy za burakami nie przepadają a nie ten sok jedynie zabarwi
masę nie jej tego charakterystycznego buraczanego smaku teraz możecie dostosować ten kolor masy do ilości
wlanego soku Moim zdaniem wystarczy tylko jedna łyżka żeby wszystko było pięknie
różowe
Teraz wystarczy
Całość zmiksować zwróćcie
uwagę Jaką konsystencję ma nasza masa naleśnikowa ona jest o wiele rzadsze niż taka tradycyjna
do na z mąki pszennej i z mleka krowiego Ja też zabieram się za smażenie ale już
bez dodatkowego tłuszczu ponieważ masło klarowane mamy i już w środku poza tym posiada trzy warstwową
nieprzywieralną powłokę więc naleśniki usmażone nam się idealnie i
ostatni naleśnik mamy usmażone Teraz wystarczy dodać jogurt kokosowy ulubiony i
wyłączyć patelnię
zdradzę
wam
że
pewna mała testerka po spróbowaniu tych na powiedziała krótko Gosia 10 na
10 ja się z jej opinią zgadzam w 100% pewne jest też to że do przygotowania idealnych naleśników potrzebne
jest patelnia i przepis na sukces murowany
0
0
0
Podziel się
Komentarze (0)